STJERNEN — ROSENBORG 5-3 (3-0, 0-1, 2-2)

Rosenborg kom kjapt ned på jorda etter seieren mot Storhamar sist. Til tross for at laget maktet å reise seg etter en elendig første periode, ble alle poengene igjen i Stjernehallen.

Elendig i overtall

Etter knappe fem minutt fikk Stjernen kampens første utvisning. Men i stedet for fete målsjanser for Rosenborg, endte det i en resultatmessig katastrofe - hjemmelaget scoret to ganger med en mann mindre på isen. Elendigheta startet da Inge Stokvik tapte den første droppen i overtallet. Stjernen kjørte kontring to mot to, og selv om det luktet offside, fikk hjemmelaget fortsette mot Brady Hjelle og sette inn 1-0. Halvminuttet senere var Stjernens Thorell alene gjennom med Hjelle. Toppscoreren ble dratt overende, men satte straffeslaget sikkert til 2-0. Halvveis i perioden tok trener Hasse Hansson timeout.

— Dere har fortsatt ikke startet kampen, nå er det ingen unnskyldninger, tordnet svensken på sidelinja.

Men skyllebøtta hjalp lite. De neste minuttene var Stjernen betydelig nærmere å øke ledelsen enn Rosenborg var å redusere. Kun en meget god Hjelle stoppet hjemmelaget.

Knappe minuttet før pause, mistet Rosenborg pucken unødvendig rett foran eget mål. Stjernen utnyttet gavepakken, og satte inn 3-0. * Skuddstatistikk: 18-7

Amper midtperiode

Rosenborg byttet keeper i pausen, og Peter Strøm fikk en kanonstart med flere gode redninger de første drøye tre minuttene.

Etter hvert ble det veldig ampert i Stjernehallen, og Rosenborgspillerne stod nærmest i kø for å komme inn i utvisningsboksen. Totalt fikk laget 22 utvisningsminutter i midtperioden. Men til tross for flere perioder i spill tre mot fem, maktet ikke Stjernen å øke ledelsen. Til tider var det Peter Strøm mot Stjernen, og unggutten stengte buret fullstendig.

Drøye sju minutter før hvilen kom reduseringen for Rosenborg. En god Niklas Unger Nilsen fikk stå alene i slottet, og dunket pasningen fra Greåker direkte i mål til 3-1. * Skuddstatistikk: 13-10

Presset for utlikning

Knappe sju minutter ut i den siste perioden, skapte Lou Dickenson spenning i kampen da han satte inn Jordan Georges strøkne pasning til 3-2. Like etterpå var Inge Stokvik millimetere unna å sette 3-3. Rosenborg presset, ville mest og var nære utlikning flere ganger. Men mot spillets gang, maktet hjemmelaget i stedet å presse inn 4-2. Da virket alt håp å være ute, men med tre minutt igjen satt Joakim Erbe inn 4-3 fra omtrent død vinkel, og kampen levde igjen.

Med ett minutt igjen og drop inne i Stjernens sone, forlot Peter Strøm isen. Rosenborg vant droppen, og satte massivt press mot Stjernen-målet. Drøye tretti sekunder før full tid, kom dommerne i fokus. Da ble pucken feilaktig trukket ut i midtsonen da den forsvant over vantet via en Stjernen-kølle. Stjernen vant droppen, og satte enkelt inn 5-3 i tomt bur.

• Skuddstatistikk: 14-12