2. omgang er så vidt kommet i gang, og Agüero ordner sitt andre mål og 2-1. Foto: Carl Recine, Reuters
Hattricket på åtte minutter er et faktum, og City leder 3-1. Agüero feirer sammen med Jesus Navas. Foto: Carl Recine, Reuters
Agüero jubler etter å ha satt inn 5-1-målet. Foto: Jon Super, AP
Fem mål på 20 minutter er et faktum når Agüero øker til 6-1 etter 62 minutter. Foto: Carl Recine, Reuters

MANCHESTER CITY — NEWCASTLE 6-1

Newcastle regjerte de første 40 minuttene borte mot Manchester City. Laget ledet 1-0, men Sergio Agüero scoret tre mål på åtte minutter og snudde kampen.

Ytterligere to nettkjenninger gjorde at Agüero endte på fem scoringer. Det er tangering av scoringsrekorden i en kamp i Premier League (se fakta).

— Jeg er veldig glad for å ha scoret fem mål og for at vi vant kampen. Takk for all støtte, skriver han på sin egen Twitter-konto.

Dermed er City tilbake på vinnersporet i Premier League — og på toppen av tabellen. City-manager Manuel Pellegrini er selvsagt storfornøyd etter 6-1. — Sergio Agüero er noe for seg selv. I noen kamper har han mange sjanser uten å score. I dag skapte han like mye som han pleier, og i dag kom målene, sier Pellegrini til BBC.

— Han tok det helt greit å bli byttet ut. Han var til behandling i pausen og vi mente at det var en risiko å la ham spille hele kampen, sier City-manageren.

Slik oppsummerte City-kaptein Vincent Kompany femmålsheltens innsats:

— Verdensklasse!

— Sergio kan score ut av ingenting. Det er utrolig bra at vi har ham på laget vårt, sier Kevin De Bruyne.

Rystet av Newcastle

Manchester City virket helt uslåelige og vant sine fem første seriekamper. Så ble det bråstopp med to strake nederlag mot West Ham og Tottenham. De fleste trodde uansett at City ville slå tilbake hjemme mot Newcastle lørdag — et Newcastle som før kampen sto med null seirer, tre uavgjorte og fire tap.

Men problemene fortsatte, og det var gjestene som tok en sensasjonell ledelse etter 17 minutter ved Aleksandar Mitrovic. Han headet inn etter at Georginio Wijnaldum hadde lagt inn fra venstre. Newcastle-fansen på Etihad gikk bananas og øynet sesongens første trepoenger.

City levde svært farlig, og etter 25 minutter hadde Newcastle ballen i nettet enda en gang. Ayoze Perez' scoring ble feilaktig annullert for offside. Newcastles scoring var gull verdt for den nøytrale seer, for nå måtte City satse offensivt, og kampen bølget frem og tilbake.

Urettferdig

Tre minutter før pause kom Citys utligning, og det må ha føltes veldig bittert for Newcastle og manager Steve McClaren. Ikke uventet var det Sergio Agüero som headet inn 1-1-målet, men David Silva skal ha mye av æren for målet med sin fine chip inn i feltet.

Dermed sto det 1-1 ved pause etter en omgang der Newcastle kunne ha ledet både 1-0 og 2-0. Det snur fort i fotball, og fem minutter ut i 2. omgang sto det plutselig 3-1 til Manchester City etter hattrick av Agüero. Først ordnet han 2-1 med et skudd fra 15 meter som gikk inn via Yoan Gouffran. Nydelig City-spill minutter senere endte med at Kevin de Bruyne fant Agüero som lobbet inn 3-1. * Se bildeserie øverst i artikkelen!

- Barmhjertighetsbytte

Nå haglet scoringene inn. De Bruyne ordnet selv 4-1 etter 53 minutter, og alt håp var ute for Newcastle. I kampens 60. minutt var ydmykelsen total da Agüero banket inn 5-1 — hans fjerde for dagen. Agüero ville ha mer, han. 62 minutter var spilt da den lille argentineren ordnet 6-1, hans femte mål på 20 minutter.Ett mål til, og Agüero kunne ha blitt tidenes mestscorende i en Premier League-kamp. Men i stedet valgte City-manageren å bytte ham ut.

— Man føler nesten at dette er et barmhjertighetsbytte av Manuel Pellegrini, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

King og Tettey fra start

Både Joshua King (Bournemouth) og Alexander Tettey (Norwich) spilte fra start lørdag.

Bournemouth og Watford rykket begge opp fra Championship forrige sesong. Bournemouth tok ledelsen etter en snau halvtime da Glenn Murray headet inn 1-0. Like før pause utlignet Odion Ighalo til 1-1 etter en forferdelig keepertabbe av Bournemouths keeper Artur Boruc. Keeperen mottok et tilbakespill og sendte ballen rett i føttene til Ighalo.

Murray fikk sjansen til å bli matchvinner for Bournemouth, men misset fra straffemerket. Dermed endte det 1-1 for Kings lag.

Jamie Vardy ga Leicester en drømmestart med sin straffescoring borte mot Norwich etter 28 minutter. 2. omgang var så vidt kommet i gang da Jeffrey Schlupp banket inn 0-2 på Carrow Road. Innbytter Dieumerci Mbokani reduserte til 1-2 etter 68 minutter, men flere mål ble det ikke. Dermed fortsetter oppturen for Leicester.

Aston Villa tapte 0-1 hjemme for Stoke, mens Sunderland – West Ham endte 2-2. Hekta på Premier League? Da anbefaler vi disse sakene: