Etter en sjanserik 1. omgang der Arna-Bjørnar var bedre venn med målstengene enn nettmaskene, løsnet det endelig for vertene.

— Hadde noen tilbudt meg 5-0 i pausen, hadde jeg sagt ja, takk, var Arna-Bjørnar trener Morten Kalvenes sin beskrivelse etter kampen.

Ine Marie Thoresen Wedaa var tungen på vektskålen. Hun stakk hull på ballongen i 54. minutt med et skudd pent plassert til vestre for Vålerenga-keeper Josefine Ervik. Cecilie Kvamme fulgte opp med 2-0 etter et frispark til vertene. Deretter tegnet Wedaa seg seg på nytt på scoringslisten med 3-0 i 66. minutt.

— Jeg bommet på så mange sjanser! Det veldig deilig å score igjen, sier Wedaa.

Lisa Fjeldstad Naalsund punkterte kampen med en halvgodt skudd som overraskende gikk inn bak Ervik.

5-0 var det gjestene som selv stod for, med et selvmål fra Emilie Erlandsson.

— Vi kommer inn med tre tap borte. Det var kjærkomment å spille på hjemmebane hvor vi har vunnet alt så langt i år, sier Kalvenes.

Med Røas seier over serieleder LSK kvinner, ligger Arna-Bjørnar fremdeles fire poeng bak vestkantlaget – og brosjeplassen.

— Røa viser styrke, men må konsentrere oss om egne prestasjoner. Vi er nødt for å plukke poeng borte også dersom de siste rundene skal stå om medalje, konstaterer Kalvenes.

Kampfakta

Arna-Bjørnar - Vålerenga 3-0 (0-0)

Arna Idrettspark

Mål: 1-0 Ine Marie Thoresen Wedaa (54.) 2-0 Cecilie Kvamme (56.), 3-0 Ine Marie Thoresen Wedaa (66.) 4-0 Lisa Fjeldstad Naalsund (74.) 5-0 Emilie Erlandsson (selvmål) (83.)