FREDRIKSTAD (aftenbladet.no): Mye står på spill for både Sandnes Ulf og FFK i skjebnekampen på Sandnes stadion lørdag. Sandnes Ulf er nest sist på tabellen med 22 poeng, mens Fredrikstad er på kvalifiseringsplassen med sine 24. Med hjemmeseier lørdag, kan lagene bytte plass.

Og det er tydelig alvoret har sunket inn i plankebyen. Da Aftenbladet rettet en forespørsel til klubben om å få følge torsdagens trening på Fredrikstad Stadion, fikk vi denne beskjeden fra mediesjef Finn Mikaelsen:

— Fredrikstad ønsker å trene uten Stavanger Aftenblad til stede. Men dere er velkommen inn etter treningen. Da får dere snakke med både trener og de spillere dere ønsker.

Ønsket ikke supportere

Trener Trond Amundsen avdramatiserer episoden når Aftenbladet etter treningen spør om hvorfor kortene holdes så tett til brystet:

— Nei, det har vi aldri gjort før. Det var nok mer det at vi ikke ville ha hele Sandnes, supporterne og alt inn på de siste forberedelsene, sier Amundsen, før han tilføyer:

— Det er ikke noen stengte treninger. Det har også vært åpent i dag....

Skal underholde

Uansett er FFK-sjefen i angrepsposisjon igjen etter det skuffende 3-4 tapet for Brann på hjemmebane mandag. FFK ledet to ganger, spilte fin fotball, men fikk likevel ikke med seg poeng.

- Det var bra at skuffelsen var stor der og da, det setter jeg pris på. Spillerne skal være skuffet etter en slik opplevelse. Men nå har vi snakket ut om kampen, trent godt og ser framover mot kampen i Sandnes. Det er vårt fokus nå, sier Amundsen.

I september vant FFK tre kamper på rad. De tre siste har laget tapt. FFK-treneren synes de har vært svært uheldige:

— Vi dominerte stort hjemme mot Vålerenga, men tapte likevel. Mot Haugesund bort scoret FKH i siste minutt og i hjemmekampen mot Brann var avgjørelsen et selvmål på overtid. Nå håper jeg marginene er litt på vår side i avslutningen.

FFK har igjen Sandnes Ulf (b), Odd Grenland (h), Rosenborg (b) og Molde (h). Det er et tøft program, ikke minst fordi både RBK og Molde er på gulljakt.

Likevel ønsker ikke Amundsen å se lenger fram enn lørdagens bortekamp mot Sandnes:

— Det er kanskje et kjedelig svar, men vi må ta en kamp av gangen og holde fokus på den. Vi reiser til Sandnes for å spille vårt spill og ta tre poeng. Så blir det nok noen justeringer i forhold til motstander, men grunnideen til Fredrikstad står fast. Vi ønsker å spille underholdende fotball, slår han fast.