Holmlia-gutten var høyt oppe etter jubelsesongen for Stabæk, hvor han hadde scoret 25 mål på 26 serie— og cupkamper.

Han ble klar for Hull, som vil tilbake til Premier League, men lyskeskaden førte til en blytung start på karrieren i engelsk fotball.

Diomande kan ikke få takket kona Liza Eleen Bolgen nok for hennes støtte gjennom tiden på sidelinjen.

— Jeg har en kone som har vært med meg hele veien, gjennom operasjonen og alt. Hun holder meg «busy» etter treninger og alt. Hun har virkelig gjort meg motivert til å komme gjennom det hele, sier Diomande til NTB.

— Jeg har også hatt familie og venner som har besøkt meg. Det har jeg satt veldig stor pris på, fortsetter den sympatiske spissen.

DIOMANDE FIKK SJANSEN FRA START MOT ESTLAND. HER ER VÅR DOM ETTER DEN KAMPEN:

Skjevt ut

— Hvordan har veien tilbake i spill vært?

— Den er ganske lang. Jeg kom skjevt ut. Det er ikke alltid like lett å få den matchtreningen du trenger mot slutten av sesongen, og laget ditt har ambisjoner om å rykke opp. Jeg må bare ta de mulighetene jeg får i sesonginnspurten. Jeg tenker mer og mer mot neste sesong og kjempe meg inn til fast plass, sier Diomande.

Den tidligere Strømsgodset- og Hødd-spilleren sier han aldri opplevde utenlandsproffenes store skrekk, det å bli fullstendig ignorert når du ikke kan bidra for klubbens førstelag.

— Nei, egentlig ikke. Jeg har fått de minuttene jeg har fått, selv om det gikk litt skjevt. Jeg kom midt i sesongen, når laget hadde fått kjørt inn en fast ellever. Du blir sliten mentalt over å ikke få spille med en gang. Men jeg har taklet det meste og klarte å holde meg rolig i den situasjonen. Vi får se til sommeren, når jeg endelig får være med i pre-season for første gang, sier Diomande.

Formsvikt truer opprykket

En svak periode der Hull har fem kamper uten seier, kan koste direkte opprykk.

— Vi har spilt bra i noen av de kampene, men for vår egen del har vi ikke satt sjansene når de har bydd seg. Folk sliter litt mentalt mot slutten av sesongen. Vi har ikke hatt en down hele sesongen, men den kom nå. Dette må vi bare snu og vinne de resterende ni kampene. Ligapausen kom veldig beleilig, sier Diomande.

Han står med ett mål for Hull. Nå håper han å få fart på målformen og være med å berge opprykket.

— Ja, Premier League er fortsatt mulig. Vi har en hengekamp og det er ikke så langt opp. Vi har mål om å rykke opp, og du har også en kvalifiseringsmulighet, påpeker 26-åringen.

— Alle vet at det Premier League er den desidert beste ligaen sammen med den spanske. Det er der alle vil spille. Det er der de beste spillerne der. Det er en drøm jeg har hatt lenge, sier Diomande.

Møter favorittlaget?

Og der kan han få møte favorittlaget neste sesong.

— Jeg har fulgt med på Liverpool i årevis. Det er klubben min. Jeg er imponert over det Jürgen Klopp har fått til. Det er virkelig morsomt å se den energiske fotballen hans, sier Diomande.

Håvard Nordtveit er mestscorende spiller for Norge i troppen mot Finland.

— Det er mange her på laget som kan score mål, men de har ikke fått ut sitt fulle potensial. Toppscoreren har to mål, og det er ikke bra nok. Det vet alle. Vi jobber med saken, lover Diomande.

Han langt på vei lover en norsk opptur mot finnene tirsdag.

— Det er et lag vi skal kunne slå. Vi skulle slått Estland, men hadde et par sjanser vi ikke satt. Mot Finland så bør vi hente inn seieren, sier Diomande. (©NTB)