Herman ble jaget av store spillere som svenske Henrik Stenson og Dustin Johnson, men til tross for at han tydelig kjempet en tøff kamp mot nervene, holdt han unna.

Til slutt vant han ett slag foran Stenson. Avgjørelsen kom på hull 16 hvor han chippet innspillet rett i hullet.

På siste hull var 38-åringen tydelig nervøs, men leverte likevel et utslag midt i fairway. Innspillet var godt nok til å sikre seieren med to trygge putter.

— Helt vilt

Seieren ga ikke bare over ti millioner kroner inn på kontoen, han får også muligheten i US Masters som starter denne uken.

— Det er helt vilt. Jeg har drømt om dette så lenge, og nå har jeg klart det. Jeg skal nyte det. Datteren vår skal få fri fra skolen slik at hun kan komme til Augusta (Masters-banen) neste uke, sa en gråtkvalt Herman etter seieren.

For første gang i karrieren ledet Herman etter tre runder. Ekspertene trodde han kom til å bukke under for presset, men 38-åringen viste ro og pådro seg kun én bogey på de 18 siste hullene.

— Jeg er ganske stolt av meg selv. Det var første gang jeg gikk i siste gruppe, også klarte jeg å gå til topps, sa Herman.

Trump-hjelp

For bare ti år siden jobbet Herman som assisterende golfpro på en av Donald Trumps private klubber i Bedminster, New Jersey. Det var imidlertid en samtale med milliardæren som skulle snu opp ned på golflivet hans.

Trump kunne ikke skjønne hvorfor Herman jobbet som pro og brettet skjorter i butikken, når han kunne være ute og spille golf med de største.

— Jeg har spilt med tour-spillere, og du er god nok, sa Trump til meg, har Herman sagt ifølge Forbes.

Siden den gang har Herman fått noe økonomisk støtte av Trump, og fra 2008 har han vært profesjonell golfspiller.

I sin 106. PGA-turnering vant han for første gang. (©NTB)