Dinamo Bucuresti-spiller Patrick Ekeng (26) kollapset underveis i kampen mot Viitorul fredag. Ekeng ble fraktet til sykehus, men livet hans sto ikke til å redde.

Dinamo bekreftet Ekengs bortgang fredag kveld.

Fredrik Strømstad var lagkamerat med Patrick Ekeng i Le Mans. Foto: DIGITALSPORT

– Det ble forsøkt gjenoppliving i halvannen time, men uten resultat, sier Dinamo-lege Liviu Paltinean til rumensk presse, ifølge AFP.– Dette er et mareritt for klubben, for fansen og for meg. Jeg kan ikke tro det. Dette er for mye, sier Dinamo-direktør Ionel Danciulescu om den tragiske hendelsen.

Huskes av Helstad og Strømstad

Den kamerunske 26-åringen skal ha kollapset i det 69. minutt av oppgjøret mellom Dinamo og Viitorul Constanta. Hendelsen fant sted kun sju minutter etter at Ekeng kom på banen som innbytter. Lokale medier skrev kort tid etter at årsaken skal ha vært hjertestans, ifølge AP. Midtbanespilleren skal ikke ha vært nær noen av de andre spillerne da han plutselig kollapset.

Kampen ble midlertidig stoppet, og mange fans samlet seg ved sykehuset Ekeng ble fraktet til. Etter hvert ble det imidlertid klart at 26-åringen hadde gått bort.

Ifølge The Guardian melder Digisport at det tok to minutter og 47 sekunder før Ekeng ble fraktet til ambulansen, som ikke skal ha inneholdt spesialutstyr og kun var planlagt for transport.

Ekeng spilte for klubber som Cordoba, Lausanne og Le Mans før han kom til Dinamo i januar. Han var blant annet lagkamerat med Thorstein Helstad og Fredrik Strømstad i franske Le Mans.

Det er ubegripelig. Du har jo hørt om slike episoder før, men det blir litt spesielt når det rammer noen du har spilt sammen med og kjenner godt. Og som går bort i så ung alder og etterlater seg kone. Det er bare trist, sier Strømstad til TV 2.

– Jeg husker Patrick, han var en stille og rolig gutt. Det er sykt tragisk at dette har skjedd, skriver Helstad i en SMS til Nettavisen.

Cupfinalen utsatt

Lørdag opplyste Romanias fotballforbund at alle helgens kamper er utsatt som følge av tragedien. Også tirsdagens cupfinale flyttes.

Finalen mellom Ekengs lag Dinamo Bucuresti og Cluj vil i stedet bli spilt tirsdag 17. mai.

Før han kom til Romania spilte Ekeng for en rekke andre europeiske klubber. 26-åringen var i franske Le Mans i fire sesonger.

Debuten for det kamerunske landslaget fikk han i januar 2015. (©NTB)