Nilsen hentet Skarsfjord som assistenttrener til Brann, da han ble hovedtrener i klubben i 2009. Siden overtok Skarsfjord som hovedtrener da Nilsen gikk av i mai 2010. Nå leder de hver sin klubb, i hver sin ende av tabellen, i 1.-divisjon. Nilsen for TIL, Skarsfjord for Hønefoss.

– Det er en stund siden vi jobbet sammen, så det blir ikke noe spesielt. Selvfølgelig er det artig at Rune står på andre siden. Det er en god kompis og en god kollega, men når kampen er i gang lever man seg så mye inn i det at man glemmer hvem som står på den andre siden, sier Nilsen.

– Hvor mye kontakt har dere?

– Jevnt og trutt, men etter at han ble Hønefoss-trener har det blitt mindre kontakt. Det er hektiske hverdager for begge to og man er så opptatt med jobb, sier Nilsen.

– Så dere utveksler ikke erfaringer med andre lag og gir hverandre råd og tips?

– Nei, det føler man vel ikke er riktig å gjøre og dessuten må man alltid forholde seg til det laget man selv har tilgjengelig til enhver tid og skape kampbilder etter sitt eget ønske. Jeg er usikker på hvor mye utbytte man har av å snakke og diskutere for mye.

Kompiser

Rune Skarsfjord gleder seg til å møte sin gamle kollega.

– Det blir hyggelig å møte ham igjen, men heldigvis for publikum og alle andre skal ingen av oss spille, humrer Skarsfjord.

Hønefoss-treneren mener det blir et spesielt møte.

– Det er kanskje litt spesielt. Vi møtes først og fremst som kompiser, men når kampen settes i gang prøver begge å vinne. Da er det i en profesjonell kontekst, sier Rune Skarsfjord til iTromsø.

– Så det serveres ingen nordnorske gloser mellom benkene?

– Nei, det tror jeg skal gå fint.

Farlig spissduo

I TIL er man forberedt på å møte spissduoen Roope Riski (11 seriemål) og Øyvind Hoås (2 seriemål).

– Det er to spillere som har komplimentære ferdigheter. Den ene er ”target man” og den andre jakter mye bakrom. Det ønsker så klart Hønefoss å bygge spillet sitt på, sier Nilsen.

Riski sto over sist kamp, og stiller med ladde batterier når kampen sparkes i gang.

– Han er veldig giftig, og full av energi. Han blir viktig for oss, sier Skarsfjord.

– Sesongens vanskeligste kamp for dere?

– Det er for tidlig å si nå, men det er det beste laget i divisjonen, og er fullt på høyde med flere i eliteserien.

– Gikk opp i liminga

Tross god TIL-form, understreker Remi Johansen at ”Gutan” har mye å jobbe med.

– Kampen mot Nest-Sotra (4–2) var ikke perfekt. Vi ser hele tiden etter å ta nye steg som lag, og derfor hadde vi en god runde med videomøte på fredag, sier Johansen.

– Hva må dere rette på?

– Vi gikk litt opp i liminga på slutten mot Nest-Sotra. Det har med struktur å gjøre, og det jobber vi mye med å rette opp. Det skal vi klare også, sier Johansen.

– Det skal være tre poeng hjemme mot Hønefoss.

– Det er mange kamper som skal gi tre poeng, men det er mange som ikke blir det, både i Norge og i Europa generelt. Derfor må vi være på tå hev og gjøre det ordentlig. Gjør vi det, blir det bra, sier Johansen.