Det betyr at 65-åringen, som er ekspedisjonssjef i idrettsavdelingen i Kulturdepartementet, måtte trekke seg fra den stillingen. Hun informerte kollegene torsdag.

— Det er ikke forenlig å ha en slik jobb hverken når jeg er kandidat, eller hvis jeg skulle bli valgt, sier hun.

Formelt slutter hun i oktober, mens tinget til Norges Golfforbund er i midten av november.

— Nå blir jeg pensjonist, og kan spille enda mer golf, sier hun.

Gode anbefalinger

Finn Andreassen, som har sittet i fire år som president, anbefalte henne. Det skal mye til om tingdelegatene ikke støtter innstillingen fra valgkomiteen, men det er den store forsamlingen som har det endelige ordet.

— Jeg synes at golfen har en viktig misjon. Den passer for alle aldre, sier Wiig, som selv har spilt i 15 år. Som mangeårig håndballspiller i Vestar, og med flere seriemesterskap, kjenner hun godt til idretten. Verv i Håndballforbundet og syv år i styret i Norges Idrettsforbund er en fin ballast.

Kunne blitt Wiig var i sin tid bare fire stemmer fra å bli valgt til NIFs første kvinnelige president. Det var i 1994, da Arne Myhrvold ble president.

Tilbud til alle

— Jeg synes at golf er en spennende idrett som har stor samfunnsverdi. Det er viktig at alle generasjoner kan være med. Det er fint at den passer for folk også på min alder, sier hun.

Wiig er jurist av utdannelse. Golfforbundet får en sjef som er vant til å lede. Wiig har blant annet vært ekspedisjonssjef i Forbruker- og Administrasjonsdepartementet, avdelingsdirektør i Norges Postsparebank, seniororrådgiver i Verdensbanken og direktør i Toll- og avgiftsdirektoratet, for å nevne noe.

Nå ønsker hun å bidra til golfens fortsatte utvikling. Golforbundet tilhører ett av de store forbundene, og det er mange utfordringer i årene som kommer.