Rune Almenning Jarstein holdt nullen da Hertha Berlin slo Mainz 2-0 i tysk Bundesliga søndag. Håvard Nordtveit scoret i Borussia Mönchengladbachs 3-2-seier over Darmstadt.

Dermed avsluttet Hertha Berlin 2015 på beste måte, og laget tar vinterpause på tredjeplass på tabellen bak Borussia Dortmund og Bayern München. Hovedstadslaget har seks poeng opp til annenplassen og hele 14 opp til den suverene serielederen fra München.

Forlenget

Før helgen ble den norske målvakten enig om å forlenge sin kontrakt ut 2019-sesongen. Søndag var det solid spill fra nettopp Jarstein ved siden av målene til Vladimir Darida elleve minutter før pause, og Salomon Kalou like etter pause, som trygget alle tre poengene.

Også Per Ciljan Skjelbred gjorde sine saker bra og spilte hele kampen.

Nordtveit-mål

Håvard Nordtveit og Gladbach åpnet på sin side svakt hjemme mot Darmstadt. Gjestene tok ledelsen etter 28 minutter og ti minutter senere fikk Granit Xhaka rødt kort.

Like før pause klarte likevel Lars Stindl å utligne for Nordtveits lag. Deretter gjorde Nordtveit selv 2-1 seks minutter etter sidebytte. Sandro Wagner sto for utligningen til 2-2 med 23 minutter igjen av kampen.

Fire minutter før slutt ble svenske Oscar Wendt matchvinner med sin 3-2-scoring. Mönchengladbach rykket opp til fjerdeplass på tabellen med tre poeng opp til Hertha.

Bundesliga starter opp igjen 23. januar hvor Hertha tar imot Augsburg, mens Mönchengladbach åpner det nye året mot Borussia Dortmund. (©NTB)