Braaten feiret 33-årsdagen med praktscoring

— Jeg syns han vokser, sier Kjetil Rekdal om Braatens stigende form.

Sandefjord-Vålerenga 0–3

KUNSTSTYKKE: Daniel Braaten satte inn 1-0 mot Sandefjord. Vålerenga vant 3-0. Foto: NTB scanpix

KOMPLETT ARENA (Aftenposten): Først knuste Vålerenga-spilleren Sandefjords forsvarer Yaw Ihle Amankwah i en luftduell, før han på praktfullt vis vippet ballen over hjemmelagets målvakt og dermed fikk en enkel jobb med å sende Oslo-laget i føringen etter et snaut kvarter.Scoringen var Braatens første på over ett år, siden han scoret i dansk eliteserie i april 2014, og målet kom på et perfekt tidspunkt. Mandag fylte nemlig Vålerenga-spilleren 33 år.

— Braaten leverer en god kamp foran der. Jeg syns han vokser sakte, men sikkert, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal om 33-åringen.

Wæhler-scoring

Etter å ha startet sesongen på benken, har Braaten spilt Deshorn Brown ut av Vålerenga-laget. 1-0-scoringen la grunnlaget for det som ble Kjetil Rekdal og hans mannskaps tredje strake seier.

Gjestenes ledermål på Komplett Arena i Sandefjord kom etter en god periode av hjemmelaget. Lars Bohinen og laget fra Vestfold sliter tungt, og hadde seks strake nederlag før kampen. I førsteomgang så man hvorfor. Først da laget misbrukte en stor sjanse, som til slutt ble reddet på streken av Kjetil Wæhler, og også senere da laget misbrukte flere gode muligheter.

— Sandefjord hadde de største sjansene før pause, så vi var heldige. Vi har flyt, men det er det også mange andre lag som har hatt, sier Vålerenga-treneren.

Vålerenga derimot viste Sandefjord hvordan man skal avslutte. Og hvem andre enn 39 år gamle Kjetil Wæhler skulle doble ledelsen etter en drøy halvtime. Et godt innlegg av innbytter Niklas Gunnarsson ble kontant headet i nettet av midtstopperen.

Men heller ikke kapteinen var veldig fornøyd med prestasjonen i Vestfold.

— Jeg savner at vi har mer ball, og syns de lager litt mange sjanser på oss, men når man vinner 3-0 borte kan man ikke være helt misfornøyd, sier Christian Grindheim.

Sandefjord i grusom form

Selv om de to lagene begge skapte gode muligheter i de siste 45 minuttene, ble det med de to scoringene før pause. Nærmest var Erik Mjelde som headet i stolpen rett etter timen var spilt i Sandefjord.

Like før hadde Daniel Braaten vært nær på å score sitt andre for dagen, men avslutningen ble for svak. Nær var også Sandefjord ti minutter før slutt, men Mendys avslutning endte i stolpen.

Og tre minutter før slutt avgjorde gjestene. Daniel Fredheim Holm var sikker på straffespark etter at Rasmus Lindkvist var blitt lagt i bakken. På overtid gikk det fra vondt til verre for Sandefjord, da Alexander Gabrielsen ble vist det røde kortet etter å ha lagt bursdagsbarnet Braaten i bakken.

Gabrielsen selv var tydelig skuffet etter kampen, og forlot stadion raskt etter kampen, men rakk å fortelle at det røde kortet var klart.

Med tre nye poeng på bok spretter Vålerenga opp på medaljeplass med 20 poeng på 10 spilte kamper. I motsatt ende av tabellen sliter Vestfold-laget. Med syv strake tap ligger laget på 14. plass.

På de tre siste seriekampene har Bohinen og co. sluppet inn 12 mål. Totalt 25, flest sammen med Bodø/Glimt.

— Vi er ikke tøffe nok i de områdene på banen hvor ting gjør mest vondt. Og det virker det ikke som vi tar lærdom av, sier Sandefjord-trener Lars Bohinen.