ALFHEIM: TIL sendte i dag ut en pressemelding om at Sigurd Rushfeldt er ansatt i en 50 prosent stilling i NTG ut året, der han skal ha medansvar for NTG-spillerne og TIL B.

— Sigurd skal ha en rolle tett med meg med treningsgruppa, U19-laget og TIL 2. Han blir med på stort sett alle kamper og skal delta på alle treningene, sier sportssjeg på NTG, Lars Petter Andressen.

Erstatter MacFarlane

Tidenes målscorer i eliteserien har i år hatt en 50 prosent stilling som keepertrener rundt A-laget og har også en rolle i Per-Mathias Høgmo sitt trenerapparat rundt A-landslaget.

— Noen få ganger vil det kollidere, men stort sett vil det gå bra. Han skal fortsette å ha de rollene i tillegg, sier Andressen.

— Dette er en viktig signering som viser at vi satser på utvikling, legger han til.

Rushfeldt erstatter Calum MacFarlane, som reiste hjem til England i vår.

— Unik erfaring

Andressen legger ikke skjul på hvor viktig signering Rushfeldt er rundt utviklingsavdelingen i TIL.

— Vi har kapret en ganske unik ressurs med all den erfaringen Sigurd har som spiller. Jeg har jo ikke den spillererfaringen som Sigurd har. Nå har vi også hatt Jon Midtun Lie som også har erfaring fra høyeste nivå, så vi får et veldig bra team rundt utviklingsavdelingen nå, sier Andressen.

Han legger også til at Rushfeldt de siste årene også har blitt en meget god trener.

— Spillererfaringen taler jo for seg selv. Men han har de siste årene også blitt en veldig god trener og er veldig dyktig på feltet, sier Andressen.

Rushfeldt har sin første økt med juniorlaget i dag.