Ronny Deilas Celtic storspilte da plassen i semifinalen i den skotske FA-cupen ble sikret onsdag. Dundee United ble slått 4-0. Onsdagens kamp var omkamp etter at forrige ukes møte mellom lagene endte 1-1. På annet forsøk feide Celtic all tvil til side.

— Jeg er henrykt over kampen. Vi spilte med veldig høyt tempo i store deler av oppgjøret, skapte sjanser og burde fått mål nummer to tidligere, sa Deila ifølge klubbens Twitter-konto.

Dundee United kunne fort fått en marerittstart på kampen allerede etter ett minutt. Da ble Celtic-spiss Leigh Griffiths lagt i bakken av keeper Radosław Cierzniak i klar scoringsposisjon. Celtic-spillerne ville ha utvisning, men kampens dommer nøyde seg med gult kort og frispark rett utenfor 16-meteren. Det satte veteranen Kris Commons utenfor.

Tidlig mål skulle det likevel bli for Deilas menn.

Tenåring scoret

17 minutter var spilt da 19-åringen Jason Denayer, på lån i Celtic fra Manchester City, steg til værs og stanget ballen i mål etter et frispark fra Anthony Stokes. Ufortjent var det ikke. Hjemmelaget førte kampen fra start og kom til en rekke store sjanser.

Flere mål ble det likevel først etter pause.

13 minutter ut i annen omgang doblet Celtic ledelsen. Kaptein Scott Brown gjorde forarbeidet, og Leigh Griffiths hamret ballen i nettet med en strålende avslutning. På sidelinjen kunne trener Deila juble.

Han svarte for øvrig med å plukke målscoreren av banen i neste angrep, for å gi svenske John Guidetti etterlengtet spilletid.

Kris Commons har vært strålende for Celtic den siste tiden, og med 11 minutter igjen var 31-åringen på rett plass da Dundee-keeper Cierzniak ga retur på en avslutning fra nevnte Guidetti. Dermed var kampen punktert.

Rett før slutt fikk Anthony Stokes rødt kort, uten at det betydde noe for utfallet av kampen. I stedet sørget midtstopper Virgil van Dijk for en ydmykende 4-0-scoring på overtid. Da var også gjestenes Ryan McGowan blitt utvist.

Møtes i ligaen

Onsdagens kamp var tredje gang Celtic møtte Dundee United på en uke. I tillegg til første kvartfinalekampen møttes lagene i ligacupfinalen søndag. Der kunne Ronny Deila feire sin første triumf i Skottland med 2-0-seier.

— Det har vært viktige kamper for begge lag, men både søndag og i dag var vi det beste laget, sa Deila.

Møtene med Dundee United stopper imidlertid ikke der. Kommende helg møtes lagene igjen, denne gangen i ligaen. Der har serieleder Celtic tre poengs forsprang til Aberdeen og samtidig én kamp til gode på sin argeste gullrival.

— Jeg er ikke bekymret. Vi trenger tre poeng i helgen, og det handler bare om å nå det samme nivået igjen, sa Deila.

Med billetten til FA-cupsemifinalen mot Inverness i boks, holder Glasgow-klubben liv i drømmen om tre titler denne sesongen. Trener Deila har lenge sagt at det er hans store mål i debutsesongen.

Stefan Johansen var suspendert og spilte ikke onsdagens cupkamp for Celtic. (©NTB)