For første gang deltar hele 24 nasjoner i EM-sluttspill. Det vil trolig gi større avstand mellom de beste og resten i puljespillet.

NB: Lagene er trukket i seks grupper med fire lag i hver. De to beste lagene i hver gruppe samt de fire beste treerne går til åttedelsfinalene.

Gruppe A

De to siste gangene Frankrike har arrangert mesterskap har de vært ubeskjedne nok til å vinne. Ofte har de blitt rammet av indre stridigheter, men har et meget sterkt lag også denne gang. De blir klare favoritter.

Sveits tapte tre kamper i kvaliken, og hadde et enda sterkere mannskap for noen år siden. De har aldri avansert fra gruppespill i EM, men bør ha en god mulighet nå.

Romania gikk ubeseiret gjennom kvaliken og slapp kun inn 2 mål. De har et homogent lag, og er ingen kasteball. Spørsmålet er om de får orden på det offensive spillet.

Albania leverte en sterk kvalifisering allerede til VM 2014. Sånn sett er det ingen sensasjon at de nå er med som debutanter. Kun 10 mål på 8 kamper forteller om et lag som sliter offensivt

Tips: Frankrike og Romania avanserer direkte

Gruppe B

England var det eneste laget uten poengtap i kvalifiseringen. Roy Hodgson har satset på unge spillere. Trolig er det for tidlig å ta steget helt til topps, men de skal avansere greit.

Wales er ingen drømmemotstander. Gareth Bale scoret syv av elleve mål i kvaliken, og her møtes mange som kjenner hverandre til fingerspissene fra klubber.

Russland fikk et løft etter å ha sparket Fabio Capello og erstattet han med Leonid Slutskij. De har nesten hele laget fra hjemlig liga, der mange etter hvert er svært godt samspilte.

Slovakia hadde suksess i VM 2010, og har fortsatt mange av de samme spillerne i viktige roller. De slo Spania hjemme i kvaliken, men varierer mye i prestasjonene.

Tips: England og Russland avanserer direkte

Gruppe C

Regjerende verdensmester Tyskland tapte overraskende to kamper på veien til Frankrike, og har ikke framstått like gjennomsolide som før. Den bakre fireren kan være sårbar, men resten er tilnærmet komplett.

Ukraina har et ekstremt erfarent lag der de aller fleste har mesterskapserfaring. De har et lag som er bedre til å kontre enn til å styre kamper, men kommer til å bli vanskelig å beseire.

Polen har endt sist i de to EM sluttspillene de har deltatt i. Robert Lewandowski trenger en kvart målsjanse for å score, og de har stort tempo i laget.

Nord-Irland er debutanter, men viste ingen respekt da de vant sin kvalifiseringsgruppe. Dette er et mannskap med stor duellkraft og som kan true alle med sin dødballstyrke.

Tips: Tyskland og Polen avanserer direkte

Gruppe D

Spania er tittelforsvarere i EM, men feilet stort i forrige VM. Bredden er likevel formidabel. De kunne trolig stilt med minst to lag som kunne avansert, og skal greit ta seg videre.

Kroatia har noen enkeltspillere som kan styre og dominere kamper mot de aller fleste, men de har et ujevnt lag og imponerte få underveis til EM.

Tsjekkia har deltatt i alle EM siden 1996, og har en spennende generasjon på vei opp. Petr Cech er en garantist for få baklengs, og de kan true de fleste.

Tyrkia var den eneste treeren som avanserte. Fatih Terim er en meget rutinert trener, og de har Arda Turan i spissen for et fysisk robust mannskap.

Tips: Spania og Tyrkia avanserer direkte

Gruppe E

Belgia har gjort veldig mye riktig, og har enkeltspillere i de fleste posisjoner som er nøkkelspillere i store ligaer. Er stammen i laget skadefri blir de skumle.

Italia var finalister i siste EM, men har et lag uten mange store stjerner. Til gjengjeld er de spesialister i å spille på resultat og har defensiv styrke på høyde med alle.

Irland tapte alle kampene i EM 2012. De har et meget rutinert mannskap og en smart manager i Martin O'Neill. Likevel er det et ujevnt lag, med mange spillere som kan slite med tempoet.

Sverige trakk en tøff gruppe. Erik Hamréns lag er selvsagt avhengige av Zlatan, men den spennende generasjonen som vant siste U21-EM må også dra mye av lasset.

Tips: Belgia og Italia avanserer direkte

Gruppe F

Portugal har først og fremst Cristiano Ronaldo, men også en trener i Fernando Santos som er en mester i å organisere lag defensivt.

Østerrike var den største positive overraskelsen i kvalifiseringen. De har et lag som både spiller effektiv fotball og underholder. David Alaba er leder i laget, men her er mange spillere vi kan glede oss til å bli bedre kjent med.

Islands framgang er enkel å definere. Stor satsing på en lovende generasjon unge spillere, en klok landslagstrener og respektløs mentalitet er nøkkelord. De fikk en gruppe som bør passe dem godt.

Ungarn, vår nemesis, har fysisk tøffe spisser, rutinert keeper og en dyktig trener. Likevel skal de være for små på dette nivået, selv om de var heldige med gruppa.

Tips: Portugal og Østerrike avanserer direkte