Norge U21 2-1 Ungarn U21

— I denne kampen spilte jeg som jeg skal gjøre for Brann. Det var ikke noe tull, så for min del ga dette selvtillit, sier Jonas Grønner (20).

Ordene falt etter det norske U21-landslagets 2-1-seier mot Ungarn på Marienlyst mandag kveld. Grønner la grunnlaget for seiren ved å score kampens første mål, i etterdønningene fra en dødball.

— Det var et innlegg som keeper bokset ut i beina mine i feltet, så satte jeg deni mål som den goalgetteren jeg er, sier Grønner med masser av bergensk glimt i øyet.

Han er kaptein for den nye norske U21-årgangen og roses for sine lederegenskaper.

— Jonas gikk foran på en strålende måte i denne kampen. Han styrte skuten på en flott måte og spilte veldig solid. Det var kjekt for ham og kjekt for oss, sier U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud.

Kölns Bård Finne (fra v.) og Branns Jonas Grønner, Andreas Vindheim og Kasper Skaanes var alle i Norges U21-tropp mot Ungarn. Det samme var Sogndals bergensere Petter Strand og Mathias Dyngeland, men de er ikke med på dette bildet Foto: Rune Soltvedt

— Jeg kjenner meg igjen i den beskrivelsen, hvis det er lov å si. Jeg "var på" og spilte en god kamp. Gjorde det enkelt og trygt, sier Grønner om den tilbakemeldingen.Han har flere mål for andre norske U-landslag, men mandagens scoring var den første på U21-nivå.

Brann-stopperen hadde en rekke kjente fjes rundt seg. I mål sto bergenseren Mathias Dyngeland (Sogndal), Bård Finne (Köln, eks-Brann) startet på topp, mens Brann-kompis Andreas Vindheim kom inn fra benken. En annen klubbkamerat av Grønner, Kasper Skaanes, var ubenyttet reserve

— Det er mange spennende fotballtalenter fra Bergen nå, sier Smerud.

Sjefen er fornøyd med utbyttet av treningssamlingen.

— Vi har vært samlet en uke, fått trent og gjort veldig mye bra. Mot Ungarn var vi komfortable etter at vi tok ledelsen. I annen omgang fikk vi øvd på å spille på resultat, og det er noe som er viktig å beherske. Vi kommer definitivt til å ta med oss mye fra denne kampen, sier Smerud.

Mattias Lundemo scoret Norges andre mål i kampen. Neste utfordring for U21-gjengen, er privatkamper mot Kroatia og Belgia i november.