Sprintstjernen Usain Bolt viste at han er i rute til VM da han vant 100 meter under Diamond League-stevnet i London med tiden 9,87. Bolt løp enkelt inn til 9,87 i semifinalen på en våt og kald kveld på Olympiastadion i London. Den tiden gjentok han i finalen, noe som holdt til seier.

Jamaicaneren startet ikke imponerende, men tok seg forbi konkurrentene i siste halvdel av løpet.

Amerikaneren Michael Rodgers ble nummer to med tiden 9,90. Bolts landsmann Kemar Bailey-Cole var ytterligere to hundredel bak.

Bolt har slitt med skader denne sesongen, og har ikke løpt i konkurransen på seks uker. Hans eneste 100 meter denne sesongen fram til fredag endte med beskjedne 10,12. Hans fremste utfordrer i VM, amerikaneren Justin Gatlin, deltok ikke i London fredag.

HJEMMEFAVORITT: Mo Farah vant 3000-meteren. Foto: Reuters / Phil Noble Livepic/NTB scanpix

Også hjemmefavoritten Mo Farah vant oppskriftsmessig på arenaen hvor han vant to OL-gull for tre år siden. På 3000 meter var han som vanlig helt utilnærmelig på sisterunden.Tiden 7.34,66 var ny årsbeste i verden og personlig rekord for Farah, men ikke raskt nok til å ta den britiske rekorden.