Tidligere FIFA-styremedlem Reynald Temarii utestenges i åtte år for å ha tatt imot mer enn 2,5 millioner kroner fra Mohamed Bin Hammam, opplyste det internasjonale fotballforbundet onsdag.

Temarii ble utestengt fra avstemningen om tildeling av VM i 2018 og 2022, etter at det ble avslørt at han tilbød seg å selge sin stemme. Nå straffes han for en rekke brudd på FIFAs etiske regler.

Reynald Temarii. Foto: GREGORY BOISSY

Temarii er generalsekretær i Tahitis fotballforbund. Han ble i 2010 utestengt i ett år etter at han tilbød å selge sin stemme i VM-tildelingen til journalister som poserte som lobbyister.

Nigerianske Amos Adamu, som også var FIFA-styremedlem, ble utestengt i tre år i samme sak.

Amos Adamu. Foto: KAMBOU SIA

Ifølge FIFAs etiske komité tok Temarii imot 305.640 euro fra Bin Hammam, som den gang var FIFA-styremedlem og president i Det asiatiske fotballforbundet, til å dekke advokatutgifter til en planlagt anke.

Temarii, som den gang også var president i Oseanias fotballforbund, fikk ikke medhold i anken.

Bin Hammam er blitt utestengt av FIFA for korrupsjon, først i forbindelse med presidentvalgkampen i 2011, da han utfordret Sepp Blatter, og også i forbindelse med Qatars kampanje som endte med at landet ble tildelt VM i 2022. (©NTB)