Tribunene var fulle av snø. Men det var bare hundre mennesker. NM i stor bakke ble en publikumsfiasko.

Stemningen var merkelig. På arenaen hoppet noen av de beste skihopperne i verden. Rune Velta kom hjem fra Willingen med 2.-plass i verdenscupen, vant til å hoppe foran tusenvis av tilskuere.

I Kollen hørtes nesten bare speakerens stemme over høytalleranlegget. Det var ingen som klappet. De drøyt hundre tilskuerne, først og fremst familie og venner, sto helt oppe ved satsen. I bunn av bakken var det kun noen få pressefolk.

Mens Anders Jacobsen hoppet inn til gull foran Anders Fannemel og Rune Velta, kunne arrangøren konstatere at et mesterskap i skihopping i Oslo ikke trekker folk ut av sofaen.

— Vi har prøvd å «jage» folk inn i anlegget, men det er veldig vanskelig, sier Roar Gaustad.

Han er leder av Kollenhopp og leder av arrangementskomiteen.

— Vi har gitt opp å få til dette, konstaterer ildsjelen. Han synes det er tungt at idretten han er så glad i, ikke trekker publikum til et norsk mesterskap kort tid før VM i Falun.

Venter hoppfest om en uke

For Terje Lund, leder av arrangementskomiteen, er de glisne tribunene forståelig.

— Det er ikke lett å trekke tilskuere til et renn som starter kvart på fem en tirsdag kveld, sier han.

Lund gleder seg imidlertid over at billettene til Holmenkollen i mars ser ut til å gå unna. Da skal det være renn både lørdag kveld og søndag. Spesielt VIP-billettene er det rift om.

I Vikersund om en drøy uke virker det også som om interessen er mye større.

— Vi forventer over 15.000 tilskuere, sier pressesjef Geir Holen, som forteller at 35 norske hoppere skal i aksjon sammen med verdenseliten.

— Vi selger mange billetter hver dag og tror salget vil ta seg ytterligere opp frem mot rennet, sier Stig Hamstad, leder av organisasjonskomiteen.

- Det er ingen grunn til ikke å komme i bakken for å oppleve denne folkefesten, sier Hamstad.

Vikersund hadde verdenscuprenn siste gang i 2013. Nå blir det lange hopp i verdens største skibakke.

Trolig er det verdenscuprenn publikum først og fremst venter på.