En halvtime mot Sogndal er nok til at Jönsson satser på Mix i den sentrale midtbanerollen i den viktige kampen mot Legia Warsawa i morgen.

På de to siste treningene er 21-åringen blitt drillet sentralt sammen Jonas Svensson, og selv om ikke Jönsson vil bekrefte startoppstillingen, tyder alt på at han starter.

– Får jeg sjansen er det veldig morsomt, og jeg skal gjøre mitt beste ut av det. Jeg kom jo hit for å spille, sier han.

Debuterte med mål

Men historien om Mix kunne ha vært helt annerledes. Han ble hentet fra Frigg til Stabæk i 2005, og året etter spilte han fast i 2. divisjon for Stabæk 2. Tanken for norskamerikaneren var egentlig å ta utdannelse kombinert med collegefotball i USA. Men Jan Jönsson ville noe annet.

– Janne overtalte meg på en positiv måte til å bli i Stabæk, til å bli fotballspiller, og satse på det i livet. Det er jeg veldig glad for. Jeg har fått oppleve mye i livet, og det kan jeg takke ham litt for , forklarer Diskerud.

Satsingen førte til at han i 2008 fikk han sine første minutter på A-laget i en NM-kamp, men det var først i 2009 det ble proffkontrakt og full tillit fra Jönsson.

Diskerud takket med å banke inn mål allerede etter fire minutter i sin debutkamp i Eliteserien. Etter fjorårssesongen gikk han til belgiske Gent. Mot Sogndal, i det som ble hans 82. eliteseriekamp, fikk han altså en knapp halvtime i sin nye klubb.

– Han er en fotballklok spiller med flere gode kvaliteter, roser Jönsson.

– Hva får du av Mix som sentral midtbanespiller?

– Offensivt kan han holde i ballen i ett ekstra sekund når det trengs. Han er konstruktiv og bra fremover. Forsvarsmessig er han klok i forsvarsposisjoner og dekker store flater. Mot Sogndal gjorde han det bra, og er med på å snu kampbildet.

Kreativ og ballsikker

I Stabæk, under Jönsson, ble Mix ofte brukt i høyrekantposisjon. Men han har også spilt mye sentralt.

–Det er der jeg liker meg aller best. Da jeg spilte med Henning (Hauger), ble det mye mer offensivt fra meg enn da jeg spilte med Pontus (Farnerud). Vi vekslet på å holde igjen, og i å gå fremover. Slik blir det med meg og Jonas (Svensson) også. Jeg har stor tro på at vi utfyller hverandre ganske godt, sier Mix.

Han beskriver seg som en kreativ ballsikker løpsmaskin.

– Jeg er vel en lagspiller som kan skape kombinasjoner. Men jeg er ikke den som kan dra av en mann, og løpe fra, sier Diskerud.

Økonom

I utgangspunktet er han ikke RBK-spiller lenger enn til nyttår.

Begge parter ville se an hverandre, og se om kjemien stemmer. Men ettersom han rett etter trening i går hastet til sin første dag på BI i byen for å fortsette sin økonomiutdannelse, kan også skolen bli en avgjørende faktor for om han blir eller ei.

– Kontraktsforholdet er mellom Erik Hoftun og meg, og vi er enige om det. Utdannelse er uansett viktig for meg, og jeg må bryne hjernen min på andre måter enn fotball. Og blir jeg skadet er det fint å ha noe annet å gjøre enn bare å spille Playstation, sier Mix, som fortstatt bor på hotell, men jakter leilighet.

– Så er det noen der ut som har en fin leilighet, så tar jeg mot tips, humrer han.