ST. MORITZ: Ragnhild Mowinckel kjørte råsterkt i starten, men måtte fullføre førsteomgangen i storslalåmrennet i St. Moritz med en stav etter at hun var uheldig og mistet ene staven.

I stedet for en plassering helt i toppen var Mowinckel nummer 13 etter første omgang. Mowinckel endte til slutt på 17.-plass.

— Den feilen gjorde at jeg mistet mye balanse. Men du må fortsatt bare kjempe på, sa hun til Aftenposten.

Stavmissen ble kostbar.

— Du taper litt i hver sving nedover. Men jeg er veldig godt fornøyd med kjøringen. Veldig kult å få ut det jeg har vist på trening, sa hun etter første omgang.

Trener uten stav

Mowinckel kan ikke huske å ha mistet staven i et verdenscuprenn før.

— Det har nok skjedd i europacupen og i FIS-renn, men ikke i verdenscupen. Heldigvis trener vi en del på å kjøre uten staver, det fikk jeg igjen for nå, sier hun.

Mowinckel klarte ikke å følge opp den sterke kjøringen i 2. omgang.

— Jeg fikk ikke dreisen på det i det hele tatt. Det var litt bløtere i løypa i 2. omgang, litt «slush», men jeg vil ikke skylde på det. Det var bare min egen feil. Alt i alt var dette en grei sesongavslutning, men ikke noe spesielt, sa Mowinckel.

Løseth beste norske

Nina Løseth ble beste norske og kjørte inn til 11.-plass i storslalåmrennet i St. Moritz. Tyske Viktoria Rebensburg vant, mens østerrikske Eva-Maria Brem sikret seg storslalåmcupen.

Rebensburg var 46 hundredeler foran franske Taïna Barioz i mål. Sveitseren Lara Gut (75 hundredeler bak) ble nummer tre i sesongavslutningen på hjemmebane.

Nina Løseth var 47 hundredeler bak ledende Eva-Maria Brem etter 1. omgang. Det holdt til sjetteplass, men Løseth mislyktes i finaleomgangen. Hun var til slutt 2.01 sekunder bak vinneren Rebensburg i mål.

Østerrikske Brem ble nummer fire til slutt, men gikk altså til topps i storslalåmcupen.