Tidligere sjef i Vålerenga ishockey, Jan Tore Kjær har fått seg ny jobb. Tidligere sjef i Vålerenga ishockey, Jan Tore Kjær har fått seg ny jobb. Foto: NTB scanpix

Her er VIF-sjefens nye jobb

— Jeg hadde tilbud fra både ishockey og andre idretter, sier Jan Tore Kjær.

28. desember spiller Vålerenga hjemme på Jordal Amfi mot Stavanger. Når Jan Tore Kjær tusler ut av den møllspiste hallen etter kampen er det for siste gang som Vålerenga-ansatt. 18 år og åtte måneder etter at han begynte i klubben er det definitivt slutt.

Mannen, som er godt kjent fra TV-serien Iskrigerne og som har vært en hvirvelvind i norsk ishockey, forsvinner til en helt annen bransje.

— 4 januar starter jeg som Chief Sales Officer i det børsnoterte Oslo-firmaet LINK Mobility, sier Kjær til Aftenposten.

Firmaet, som leverer tjenester innen mobil kommunikasjon, betaling, database og CRM til over 6.000 selskap, offentlige etater og friville organisasjoner har opplevd en formidabel vekst det siste året. LINK Mobility har i dag over 100 ansatte i selskapets virksomheter i Oslo, Bergen, Stockholm, Malmö, Kolding, Riga og Tallinn.

— Jeg hadde tilslutt fem konkrete jobbtilbud, men det var tidlig klart at Link Mobility var det klart mest interessante, sier Kjær.

- Hadde du også tilbud fra andre idrettsklubber?

— Ja, både fra ishockey og toppklubber i andre idretter.

Kjær har tidligere vært salgssjef i DN-avisen Trade Winds og var opplagssjef i International Data Group Norge før han startet i Vålerenga.

Totalt har ishockeyen vært en viktig del av livet i over 40 år.

- Bryter du helt med ishockeysporten nå?

— Ikke helt. Jeg kommer fremdeles til å være Vålerenga-supporter, og jeg sitter fremdeles i styret i Norsk Topphockey. Dersom klubbene ønsker at jeg skal fortsette med det, og det lar seg kombinere med jobben, kommer jeg nok til å fortsette i det styret. Men nå gleder jeg meg veldig til å begynne med noe helt nytt. Det skal også bli fint å få et litt mer strukturert arbeidsliv.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport: