En overtent Gerrard rakk så vidt å komme på banen som innbytter før det var over mot United i søndagens 1-2-tap. Liverpools kaptein stemplet Ander Herrera stygt, og dommer Martin Atkinson dro opp det røde kortet 38 sekunder inn i annen omgang.

— Det var ingen ting annet å gjøre, skriver tidligere toppdommer Graham Poll i sin spalte i Daily Mail.

Avisen har samlet et knippe av de raskeste registrerte utvisningene, og Gerrard var ikke i nærheten av noen form for rekord.

Italiensk rekordholder

Det antatte rekorden for et profflag tilhører italieneren Giuseppe Lorenzo. Den tidligere keeperen rakk å spille ti sekunder før han fikk marsjordre for å ha slått en motspiller i en kamp for Bologna i 1990. I engelsk fotball har også en keeper rekorden for den raskeste utvisningen. I 2000 måtte Wolverhamptons Kevin Pressman ut etter 13 sekunder for hands utenfor straffefeltet.

Gerrard er ikke engang den innbytteren i engelsk fotball som har vært kortest på banen. I 2007 ble Keith Gillespie byttet inn for Sheffield United da ballen var ute til innkast.

Gillespie løp inn på banen, ga Readings Stephen Hunt en albue og ble utvist før ballen i det hele tatt hadde vært i spill.

Gerrards åttende røde

Daily Mail har også tatt med et rødt kort fra amatørenes rekker, der Lee Todd i 2000 fikk rødt kort etter to sekunder.

Todd bemerket, med et banneord, at dommerens signal for å sette i gang kampen var veldig høyt, og han ble umiddelbart vist ut for munnbruk.

Gerrard, som snart forlater Liverpool til fordel for Los Angeles Galaxy, fikk sitt åttende røde kort i karrieren.

Seks av dem har kommet i Premier League, ett i FA-cupen (også mot Manchester United) og ett for England.

Gerrard innrømmet at han fortjente rødt kort etter søndagens kamp, og ba lagkameratene og fansen om unnskyldning for stemplingen.

(©NTB)