Levangers 3-1-seier borte mot Træff gjør at opprykket til førstedivisjon er så godt som klart. For nå er avstanden ned til andreplasserte Raufoss tre poeng, og Levanger har hele ti plussmål mer. Byåsen har like mange poeng som Raufoss, men dårligere målforskjell enn dem igjen.

Med én seriekamp igjen skal det godt gjøres for Levanger å rote bort opprykket til førstedivisjon. Det betyr at Nord-Trøndelag har et lag i en av de to øverste divisjonene i norsk fotball for første gang siden Stjørdals-Blink rykket ned i 1994. ## — Veldig nær

— Jeg må fortsatt si at det ikke er helt avgjort. Men vi er veldig nær, det er rett å si, sier styreleder i Levanger, Terje Storsve, til adressa.no.

— Vi får håpe ti plussmål holder, legger han til.

— Hvis ikke er det tidenes nedtur?

— Ja, da må det kanskje være noe helt spesielt.

- Ikke avgjort

Men Levanger-trener Andreas Holmberg avviser bestemt at opprykket er sikret foran sesongens siste seriekamp hjemme mot Nardo neste helg.

— Nei, det er ikke avgjort. Vi har en del å gå på, men vi vet ikke hva som skjer i den siste kampen. Vi må gjøre jobben vår, sier han, før han medgir:

— Men vi har større sjanse nå enn i går.

Han forteller om en reell slitekamp da Træff ble slått lørdag. Levanger pådro seg en utvisning før halvtimen var spilt, men maktet likevel å sikre seg de tre poengene.

— Det var ikke vakkert, men mer sliting og kriging og fysisk spill, sier Holmberg om forestillingen.

Uansett ligger alt til rette for en skikkelig folkefest i Levanger neste lørdag.

— Dette legger en helt spesiell ramme rundt kampen mot Nardo. Det skal vi bruke tid på denne uken, sier styreleder Storsve.

RBK2 ned

Samtidig må Rosenborgs andrelag ta den tunge veien ned til tredjedivisjon etter at laget tapte 5-2 borte mot Raufoss lørdag.

— Vi visste jo før kampen at det skulle et under til for å berge plassen, så vi var forberedte på å gå ned, sier sportslig leder Erik Hoftun til adressa.no.

Han mener imidlertid det ikke er noen krise for Rosenborg å ikke ha et andredivisjonslag neste sesong.

— Vi ser store muligheter i å spille tredjedivisjon neste år. Det gjør at vi kan ha en litt yngre U19-gruppe når vi spiller på et lavere nivå, sier han.

Men RBK vil opp igjen fortest mulig.

— Det er selvfølgelig et mål å gå opp på direkten, sier Hoftun.