Marit Bjørgen (33) regner med at Justyna Kowalczyks støtteapparat har fått kjeft etter fiaskoen i Toblach. Kowalczyk forsvant forbannet fra stadion uten å si et eneste ord etter målgang, ifølge VG.

For Justyna Kowalczyk (31) gikk kjapt og målrettet forbi pressen i intervjusonen rett ved målgang uten å si et ord.

Hun var ubeseiret i klassisk til nå i år, men generalprøven foran OL-starten om en uke var dårlig for den polske jenta.

Kowalczyk så svært misfornøyd ut og hadde blikket stivt rettet ned i bakken foran seg etter å ha tatt på seg tørre klær i det våte været. Hun lot seg ikke stoppe etter at rennet var over.

Meldte om forslått fot

Den polske stjernen havnet utenfor pallen, og det var ingen tvil om hva hun mente om sin første plassering utenfor pallen i klassisk distanserenn siden 2009. Både Bjørgen, Johaug, Charlotte Kalla og Heidi Weng var foran Kowlaczyk, som ble 47,5 sekunder bak Bjørgen.

— Det kan være mange grunner til det. Det kan være dagsform, når man kommer rett ned fra høyden. Hun kan ha hatt dårlige ski. Hun er nok på pallen i OL igjen, sier Marit Bjørgen til VG etter å ha knust Kowalczyk i klassisk for første gang i år.

Tidligere denne uken la Kowalczykut et bilde av sin blå fot på sin profil på Facebook, med meldingen:

— Det var nesten, jeg håper jeg rekker OL.

Hun hadde slått foten sin på treningssamling og mente OL var i fare.

Bekrefter polsk temperament

Like bak henne etter rennet i dag, men litt fragått, kom også treneren Aleksander Wieretielny som heller ikke så særlig oppløftet ut etter Kowalczyks 5. plass.

- Kowlaczyk er en temperamentsfull løper, Bjørgen?

— Ja. Jeg tipper at hvis hun hadde dårlige ski så er det noen som får høre det, sier Bjørgen og smiler.

Sist ti-kilometeren i klassisk var på mesterskapsprogrammet var under VM på hjemmebane i Oslo i 2011. Da hadde Bjørgen en knallhard sekundstrid med sin polske rival.

Men den siste tiden har Kowalczyk vært uslåelig i klassisk, inntil generalprøven før OL.

- Vet hun kan gå bra

— Det er godt i forkant av 10 km i OL. Men når man har vært med i gamet lenge så føler man på om ting er bra. Hun vet jo at hun kan gå bra på ski hvis alt stemmer, sier Bjørgen.

Også Therese Johaug (25) var inne godt foran Kowalczyk og hun forstår Kowalczyks reaksjon etter rennet.

— Jeg skjønner at Justyna er skuffet. Det hadde jeg også vært hvis jeg hadde vært henne. Du er med og kjemper om førsteplassen og hun har de merittene hun har i klassisk. Det var en viktig gjennomkjøring for henne. jeg skjønner godt at hun var skuffet på dagen i dag, sier Johaug.