— Jeg tror det er helt åpent, alle har sjans på medalje, svarer Ingvill Måkestad Bovim når BT spør om hun er i god nok form til å ta medalje.

Hun har tidligere sagt at hun er i god form, og at hun absolutt har noe i et OL å gjøre.

Torsdag så vi en kontrollert løper sikre seg plass i finalen, selv om de siste 100 meterne var tunge – og hun ble nummer seks i sin gruppe.

— Det eneste som teller er å kunne stå på startstreken på søndag, sier hun.

— Jeg visste hvilken tid de i heatet før meg lå på, og at dersom jeg løp under 4.13, så trengte jeg kun å ha to i mitt heat bak meg, forklarer hun.

Etter en rolig førsterunde gikk hun dermed i tet og dro feltet, for at det skulle bli raskere tider i gruppe to. Det ble det, samtlige løpere hadde bedre tid enn nummer én i første gruppe.

— Det å gå opp og dra i veldig sterk vind er ikke noe man gjør for om man ønsker å vinne, men jeg gjør akkurat det jeg skulle gjøre, nemlig å sikre meg finaleplass, sier hun.

Hun er smilende og blid når hun møter pressen, og tror det er en fordel at hun stiller i finalen med såpass friske bein som hun har, etter det som ble et kontrollert løp.

— På søndag går jeg ikke frem og drar, ler hun.

Lørdag skal hun ta det med ro, få massasje og spise god mat. Går det som hun håper sikrer hun seg OL-billett søndag, og kanskje er hun i så god form at hun kan reise hjem med en medalje rundt halsen.