Finn Hågen Krogh var rasende – men etterpå ble han hyllet av treneren

Sprintlandslagstrener Arild Monsen var svært fornøyd med Finn Hågen Krogh etter fredagens sprint på Lillehammer. Det var ikke Krogh selv.

Publisert: Publisert:

Finn Hågen Krogh var i mål drøye sekundet bak vinner Federico Pellegrino på fredagens sprint. Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel

LILLEHAMMER: Finn Hågen Krogh endte som nummer fem i sprintfinalen på Lillehammer fredag. Det var hans beste verdenscupresultat siden han endte på samme plassering i Lenzerheide i desember 2017. Deretter må man tilbake til mars samme år for å finne en bedre prestasjon.

Etterpå var likevel Krogh så rasende at han ikke ville snakke med pressen.

– Han var forbannet, men nå er han jo tilbake. Det er helt utrolig bra, sa sprintlandslagstrener Arild Monsen.

Emil Iversen ble beste nordmann med annenplass, bak vinner Federico Pellegrino.

– Det er jo litt enten eller med Finn, sa han om lagkameratens sinne.

Endelig tilbake igjen

De to siste sesongene har vært en berg-og-dal-bane for Krogh. I Lahti-VM i 2017 ble en av de store heltene da han som ankermann gikk inn gullet på stafetten.

Så kom OL-sesongen. Den ble et mareritt. En nedkjørt Krogh kom aldri i form til de olympiske lekene i Pyeongchang. Han fikk gå ett løp – og ble nummer 18. Finnmarkingen tok seg en to måneder lang pause.

Denne sesongen er han tilbake på sprintlandslaget – og nå ser han virkelig ut til å være på gang igjen. I sesongåpningen på Beitostølen var sjetteplass en enorm opptur. I Ruka gikk det noe tråere igjen, men sprinten på Lillehammer var nok et stort steg i riktig retning.

– Utviklingen hans er fantastisk – jeg er veldig stolt på hans vegne. Vi har fått han tilbake. Det er helt fantastisk, sa Monsen.

Finn Hågen Krogh (t.v.) og sprintlandslagstrener Arild Monsen under et treningsopphold i Val Senales i oktober. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Lahti-reprise?

Den svake formen inn mot OL i Pyeongchang sørget for at Krogh aldri fikk sjansen til å gjenta stafettsuksessen fra Lahti.

Om han fortsetter utviklingen kan han fort revansjere seg i vinterens VM i Seefeld. Emil Iversen, som kanskje har vært Norges beste løper på herresiden så langt denne sesongen, har latt seg imponere stort av det lagkameraten har prestert.

– Finn kunne du nesten tatt ut til VM-sprinten nå. Han er kjempebra på skøyting etter den treningshøsten han har hatt. At han allerede kjemper om pallplasser i verdenscupen er svært bra.

Iversen selv har startet sesongen glimrende. I sprintdisiplinen åpnet han med annenplass på Beitostølen, fjerdeplass i Ruka og nå sist annenplass på Lillehammer. Han gjør likevel ikke krav på noen plass i sprinttroppen til VM.

– Sprint er bonus, men 5-kilometeren skal jeg gå, sa Iversen.

Sterk laginnsats

I finalen på fredagens sprint hadde Iversen og Krogh også selskap av Sindre Bjørnestad Skar.

Arild Monsen mente dagen var solid – sett med norske øyne.

– Emil Iversen og de to andre i finalen var kanonbra.

Det var imidlertid ingen av dem som klarte å hamle opp med italienske Pellegrino. Johannes Høsflot Klæbo røk som kjent ut i semifinalen etter at staven hans brakk.

– Det var kanskje Johannes vi skulle hatt helt med om vi skulle tuktet Pellegrino, sa Monsen.

Publisert: