Tirsdag ble det kjent at TV 2 i høst dropper eliteserien på hovedkanalen, mens fotballen i stedet skal sendes på søsterkanalen TV 2 Zebra. Hovedkampen skal gå klokken 20 på sitt nye hjem, direkte etter FotballXtra.

– Det blir Tippeliga fra 17 til 23 på Zebra. Vi starter med FotballXtra, fortsetter med hovedkampen og avslutter med Fotballkveld, sier Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2. – Dette er en prøveordning over seks serierunder, for å høste erfaringer av det. Både for å se hvordan Zebra kan hevde seg, hvordan det slår ut å få tilbake 20-tidspunktet og – ikke minst – hvordan det fungerer å få det over på en kanal der vi kan levere et mer helhetlig produkt, sier Hagen.

– Folket finner fotballen

På hovedkanalen har søndagskampen denne sesongen gått med avspark kl 19, og knapt vært i mål før nyhetene begynner kl 21. – Redaksjonelt ser vi frem til å levere et mye mer solid produkt, sier Hagen.

Han er ikke redd for å miste ytterligere seere når fotballen flytter.

– Zebra er veletablert som fotballkanal. Det er dokumentert at publikum finner frem, hvis kampene er interessante nok. Jeg er ikke tvil om at fotballpublikum kommer til å finne frem dit. De som vil se fotball, de finner kampene, sier han.

Men seertallene går nedover for norsk fotball, både blant dem som ser på TV og de som møter frem på anleggene.

– Jeg skulle gjerne ønsket at det publikumet som var interessert var større, men det viktigste er å serve det publikumet på en bra måte. Fokuset vårt fremover blir å utvikle kvaliteten på produktet. For de som er opptatt av innholdet vi leverer, er dette ikke noen katastrofe.

Han legger heller ikke skjul på at TV 2 kan få en bedre markedsandel, totalt sett, om de treffer med både fotballsatsingen på TV 2 Zebra og andre programmer på hovedkanalen.

Vil ha færre kollisjoner

At C More leverer hovedkampen sin klokken 18 og TV 2 sin klokken 19 samme kveld, er en løsning Hagen håper vi er ferdig med.

– Galskapen ble tydelig på søndag, da Brann – Rosenborg og Lillestrøm – Vålerenga ble stablet oppå hverandre. Den kannibalismen må vi legge bak oss. Noe slikt ville ikke ha skjedd i noen annen liga, sier han.

Det er i serierundene 23 til 28 prøveordningen skal vare. I 29. og 30. serierunde går alle åtte kampene samtidig. Så deles kortene ut på nytt til neste år.

– Det blir spennende å se hvordan dette slår ut, sier Vegard Jansen Hagen.