Lionel Messi kan fremme sin sak om å bli ansett som tidenes beste fotballspiller denne sommeren, dersom hans Argentina går til topps i VM.

Men Messis inngang til mesterskapet har vært langt fra optimal, blant annet på grunn av en vanskelig Barcelona-sesong, som endte med at Atletico Madrid gikk seirende ut av seriefinalen på Camp Nou 17. mai.

— Dette var ikke mitt beste år. Jeg ville likt å avslutte det på en annen måte, men det var litt på grunn av hele laget, ikke bare meg. Hele lagets prestasjoner ble dårligere. Etter et vanskelig år hadde vi muligheten til å vinne ligaen, men det klarte vi heller ikke, sier Messi ifølge Marca.

Ankom Argentina

Argentinas store håp har ankommet hjemlandet, og ser nå frem mot VM.

— Mange ganger har det vært annerledes, at ting ikke fungerte på landslaget, men når jeg dro til Barcelona spilte jeg bra. Vi håper at det blir omvendt denne gangen. Når jeg møter lagkameratene mine, vennene mine, kommer ting til å endre seg i hodet mitt, sier Messi.

Argentina møter Trinidad og Tobago til treningskamp 4. juli i La Plata. Tre dager senere er Slovenia motstander i Buenos Aires.

I VM møter de Bosnia, Iran og Nigeria i gruppespillet.