Morten Aa Djupvik ble forespurt av Northug om å være treneren hans frem til VM i Falun. Dette bekrefter Djupvik til NRK.no.

— Petter og jeg har hatt en veldig god dialog, fra påsketider og utover. Vi har diskutert mye trening, vi har laget planer og vi har sett på hva som er blitt gjort tidligere. Jeg føler meg trygg på at Petter er veldig på riktig vei, forteller Djupvik til NRK.

Samarbeidet over før det ble offentlig

Men nå er det hemmelige arbeidsforholdet avsluttet.

– Jeg har brukt lang tid på å bestemme meg, vurdert dette fram og tilbake og gått mange runder med meg selv. Jeg følte ikke at partene var nok enige om veivalg og prioriteringer i den kommende skisesongen. Og det er egentlig bakgrunnen for valget, sier Djupvik til NRK.

Djupvik forteller at Northug er i rute etter fylleskandalen han var involvert i for noen måneder siden. Han skryter over grepene Northug har gjort.

— Det er han selv som har brettet opp ermene og gjort de endringene som skal til for å kjempe om gull og medalje i Falun, sier han.

Vil tilbake til der han var

Treneren forteller at han opplever Northug som motivert til å legge ned det arbeidet som trengs for å komme tilbake der han var.

— Jeg opplever ham som veldig motivert, og han ønsker å prestere som han har gjort på sitt aller beste. Grunnlaget han legger nå kommer til å gi muligheter for mange gode opplevelser og sterke prestasjoner til vinteren.