En friskmeldt Oddbjørn Skartun virket spillesugen fra start for hjemmelaget og snuste på gjennombrudd ved tre anledninger før det var spilt fem minutter. Men Fredrikstad kom først på ballen, og Skartun var litt for seint ute til å komme til avslutning.

Netan Sansara (FFK) i duell med Aleksander Midtsian (t.v) og Vegar Landro (Bryne). Foto: KRISTIAN JACOBSEN

I andre enden av banen holdt Bryne-keeper Anders Kristiansen på å rote det til både for seg selv og laget etter 13 minutter. En dårlig touch på ballen ga nesten et gratismål til gjestene, men keeperen fikk kastet fram foten rett foran føttene til Rozhat Shaswari. Fire minutter seinere var samme mann nære på igjen, men denne gangen var Kristiansen først på ballen med hendene.

— Kampen vippet

— Vi har en del folk framover mot slutten, og de kommer på noen gode overganger som de får noen gode sjanser på. Mot slutten føler jeg at det er en kamp der det laget som scorer først, vil vinne. Det var utrolig surt at det ikke var oss, sier Bryne-keeper Anders Kristiansen.

— Det var en kamp som sto og vippet, og hvis vi skal være med i toppen, må vi klare å avgjøre slike kamper i vår favør, sier Bryne-trener Gaute Larsen.

Han legger ikke skjul på at Kristiansen holdt laget inne i kampen med to kjemperedninger mot slutten, men samtidig viser han til at Skartun hadde en stor sjanse på stillingen 1-1. Skartun satte ballen over målet fra kort hold etter et skudd fra Khalili, og det virket som assistentdommeren vinket for offside, men Larsen mener at dommeren markerte for utspark.

To mål på fire minutter

Det var langt mellom sjansene, og det så lenge ut til å bli en målløs omgang, men det var før Viljar Helland Vevatne ladet skuddfoten etter 34 minutter. Fra 16 meter dundret han ballen i vinkelen etter at Jon Helge Tveita klarte å forlenge et innlegg fra venstresiden.

Etter 38 minutter var det gjestene sin tur til å finne nettmaskene da Robert Stene satte hodet på et innlegg fra høyresiden. Bryne-keeper Anders Kristiansen var etter ballen, men klarte ikke hindre scoring.

Seks minutter etter pause kunne Stene sendt Fredrikstad i føringen, men han nådde aldri helt fram på stupheadingen rett foran mål. På det tidspunktet hadde Aleksander Midtsian allerede hatt en god skuddmulighet til å sende Bryne i ledelsen, men skuddet fra 15 meter gikk over målet til Masalin.

Sluttspurt sikret seieren

Et balltap på midtbanen gjorde at Fredrikstad kom tre mot to spillere etter 63 minutter. Men Bryne-keeper Anders Kristiansen gjorde en god redning på skuddet fra Shaswari og tok også hånd om sin egen retur rett foran føttene på en Fredrikstad-spiss.

Etter 77 minutter var det bare en meget god Anders Kristiansen som hindret Fredrikstad-mål da Shaswari kom helt alene igjennom på venstresiden.

Samme mann gjorde en vanvittig dobbeltredning etter 82 minutter og sørget for at Bryne fortsatt var med i kampen. Men tre minutter seinere kunne selv ikke Kristiansen hindre scoring da innbytter Filip Johansen Westgaard ble spilt fri foran mål.

For Bryne var Paul Addo og Aram Khalili nærmest scoring i andre omgang, men headingen til innbytter Addo ble for svak og avslutningen til Khalili ble reddet og havnet hos en offsideplassert Skartun.

Dermed vant Fredrikstad kampen etter en god sluttspurt i sommervarmen på Bryne stadion.

FAKTA

Bryne stadion, 1036 tilskuere.

Mål: 1-0 Viljar Helland Vevatne (34), 1-1 Robert Stene (38), 1-2 Filip Westgaard (85).

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding.

Gult kort: Tommy Eide Møster, Bryne. Mohammed Gueye, Fredrikstad.