Neymar kom på tredjeplass under mandagens Gullballen-kåring. Lionel Messi vant foran Cristiano Ronaldo. Neymar kom på tredjeplass under mandagens Gullballen-kåring. Lionel Messi vant foran Cristiano Ronaldo. Foto: NTB scanpix

Eksperter mener Neymar tar over fotballtronen etter Messi

— Messi og Ronaldos tid som ubestridte mestere er forbi, sier Petter Veland.

C More-ekspert Petter Veland mener at tiden som ubestridte mestere er over for Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. «Prins» Neymar står klar til å ta over hegemoniet.

Hadde det vært opp til fotballeksperten hadde også han gitt Gullballen 2015 til Messi. Argentineren vant komfortabelt nok med drøye 40 prosent av stemmene foran Cristiano Ronaldo.

— De lærde strides jo om Gullballen handler om å være best eller om det har blitt en popularitetskonkurranse. Uansett kommer Messi best ut for min del. Han har vært best, uansett kriterier, sier Veland til NTB.

— Men for første gang var det usikkert hvem som skulle bli nummer to. Det sier noe om at Messis og Ronaldos tid som ubestridte mestere er forbi. Jeg er ganske sikker på at vi har sett begynnelsen på slutten.

Skinte da Messi var skadd

Selv om tredjemann Neymar bare fikk snaue åtte prosent av stemmene i Gullballen-avstemningen, er det mange som mener at brasilianeren i 2015 beviste at han snart er moden for å overta tronen til lagkameraten i Barcelona.

— Jeg er ganske sikker på at når Messi eller Ronaldo ikke er nummer én, så er det Neymar, mener Veland.

— Han når nok ikke sitt fulle potensial før Messi tar et steg ned, for det er bare sånn fotballen fungerer. Et lag kan ikke ha to så gode spillere samtidig, og vi så hvordan Neymar skinte da Messi var skadd.

Mesterligakommentator Roar Stokke er enig.

— Neymar er den som er nærmest i dag. Messi er kongen, Neymar er prinsen. Om Messi beholder motivasjonen og forblir skadefri, blir han best i 2016 også, sier Stokke til NTB.

— Neymar kan bli arvtakeren, men han har fortsatt et stykke igjen til Messis genialitet. Messi er rett og slett et fenomen og gjør ting med ballen du ikke klarer å gjøre på Playstation.

Enige om Messi

Begge kommentatorene er enig om at Messi var den verdige vinneren i 2015. Veland tror at de individuelle kåringene betyr mer for Ronaldo.

— Uten at jeg har statistikk på det, så er jeg så sikker jeg kan bli på at Messi er blitt så god som han er blitt, på grunn av Ronaldo og omvendt. De har brukt den andres suksess til å unngå å bli mett, sier Veland.

Stokke påpeker at Messi har tatt mer ansvar på banen utover å score vakre og viktige mål.

— Messi scorer fremdeles mange mål, men beviste i fjor at han har tatt nye steg. Han har tatt enda større ansvar for laget etter at Xavi ga seg, og har gjort Neymar og Luis Suárez enda bedre, sier Stokke.

— Vi må bare nyte det så lenge artisten Messi underholder oss med magi to ganger i uken året rundt. (©NTB)

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her: