KUUSAMO (Aftenposten.no): — Jeg synes det er artig å fortsatt være med i en finale og vinne en sprint. Jeg er 34 år og de nye kommer fort bakfra. Dette var artig, jeg fikk mange gode svar, denne seieren viser at jeg har gjort mye bra i sommer, sa Bjørgen etter å ha gjort unna den internasjonale pressekonferansen i et stappfullt, klamt og kaotisk rom ved Ruka skiarena.

Om noen var i tvil: Marit Bjørgen er fortsatt verdens beste skiløper. Ikke bare på tradisjonelle distanserenn. 34-åringen er også hvassest i sprint, disiplinen som hun slo igjennom i, og som hun vant sitt første VM-gull i for snart 12 år siden.

Hadde full kontroll

Det var mye rødt, hvitt og blått på den klassiske sprinten i finske Kuusamo. Herrene vant firedobbelt, kvinnene hadde tre blant de fire beste.

Bjørgen hadde full kontroll på oppløpet og staket inn til seier foran slovenske Katja Visnar og lagvenninnen Maiken Caspersen Falla.

— Hvilke svar var du mest fornøyd med?

— At jeg fortsatt har farten i kroppen og følte meg bra. Men det er fortsatt noen småting jeg kan jobbe mer med. Jeg slet litt teknisk i bakken, for eksempel. Nå viste det seg at det var lurere med mindre feste, for da lugget det ikke.

Bjørgen er blitt 34 år og i voksen alder er det vanlig at idrettsutøvere mister farten først. Men Bjørgen viste at hun fortsatt har fart så det holder i kroppen- — Så lenge løypene er som her går det bra. Men i en bysprint, der jeg ikke kommer først ut, sliter jeg. Jeg liker løyper med lengde, og jeg tror kanskje at det kan være muligheter i sprintløypa i Falun.

- Du har 67 verdenscupseire, hvor mange flere har du inne?

— Det er lenge til 100. Det blir altfor mange.

- Bjørndalen ligger på 94 ?

— Ja, men han har fått telt mange flere konkurranser enn meg!

- Er det litt urettferdig?

— Ja, det er det. Vi får se. Det er ihvertfall muligheter for flere seire.

Kvinnene går 10 kilometer klassisk på Rka skiarena søndag. Favoritt? Marit Bjørgen, selvfølgelig.