Diskerud, som her hjemme spiller for Rosenborg, spilte hele kampen for amerikanerne. Etter å ha spilt kampen er Mix nå tapt for norsk landslagsfotball. Kampen mot Belize var den første offisielle landskampen Diskerud har spilt for USA.

Wondolowski åpnet målfesten etter 12 minutter. Samme mann headet inn 2-0 etter 37 minutter. Ian Gaynari rakk å redusere før Wondolowski headet inn 3-1 etter 40 minutter.

Stuart Holden økte til 4-1 etter en knapp time. 19 minutter før slutt satte Michael Orozco inn 5-1, mens veteranen Landon Donovan ordnet kveldens siste mål fra straffemerket kvarteret før slutt.

Diskerud hadde flere skuddforsøk i en kamp der USA hadde få problemer med å vinne. Fire ganger har USA vunnet gullcupen (1991, 2002, 2005, 2007). Nå håper landslagssjef Jürgen Klinsmann å lede Mix og de andre spillerne til topps. Tidligere Start-spiller Clarence Goodson spilte i USAs forsvar.

Belize stilte stort sett med amatører og halvprofesjonelle spillere. Det er første gang den lille fotballnasjonen er med i turneringen.

Barrantes-dobbel

Aalesunds Michael Barrantes var den store helten da Costa Rica slo Cuba 3-0. Barrantes scoret to ganger. Tidligere Fredrikstad-helt Celso Borges fikk en liten halvtime som innbytter for Costa Rica, mens Roy Miller (tidl. Bodø/Glimt og Rosenborg) spilte hele kampen i forsvaret.

Barrantes ordnet 1-0 med et presist venstrebeinsskudd etter 51 minutter. Han trodde han doblet ledelsen etter 67 minutter, men målet ble annullert for offside på Jairo Arrieta. Fire minutter senere doblet Arrieta ledelsen før Barrantes ordnet 3-0 fra distanse etter 77 minutter.