CRYSTAL PALACE-LIVERPOOL 2-4

Liverpool imponerte har nå vunnet seks av sine siste syv kamper i Premier League, etter en sterk borteseier over Crystal Palace lørdag kveld.

Første omgang ble et fyrverkeri. James McArthur utlignet to ganger for Crystal Palace, etter at henholdsvis Emre Can og Dejan Lovren hadde sendt Liverpool i ledelsen. Like før pause stanget Joel Matip inn 3-2 på en corner, og denne gangen klarte ikke hjemmelaget å slå tilbake.

Spikeren i kisten kom etter 71 minutter, da Roberto Firmino scoret med en iskald avslutning. Brasilianeren ble imidlertid straffet like i etterkant, for å ta av seg drakten i feiringen.

Dette var imidlertid Firminos første gule kort i Premier League denne sesongen.

— Det var en fortjent seier. Vi kunne scoret flere mål, sier Dejan Lovren i et intervju vist på TV 2. Liverpool er nå på tredjeplass, med like mange poeng som Arsenal og ligaleder Manchester City. Men kaptein Jordan Henderson tar ikke av.

— Vi må bare konsentrere oss om spillet vårt, og så se hvor vi ender opp mot slutten av sesongen, sier Henderson.

ALT OM KAMPENE TIDLIGERE I DAG : Derfor ble Mourinho utvist.

Stopperduo i fokus

Tidligere i kampen havnet midtstopperduoen Dejan Lovren og Joel Matip i fokus.

Lovren og Matip gjorde hvert sitt mål, og førstnevnte var i tillegg involvert i begge lagets baklengsmål.

Her feirer Sadio Mané (fra venstre), Philippe Coutinho og Roberto Firmino feirer her sistnevntes 4-2-scoring. Foto: REUTERS

Første omgang i London ble et fyrverkeri, og det startet med Liverpool-scoring allerede etter et drøyt kvarters spill. Den tyske landslagsspilleren Emre Can avsluttet et strålende angrep med å overliste Steve Mandanda i Palace-målet.Utligningen lot ikke vente på seg. Drøyt minuttet etterpå utnyttet James McArthur en meget svak klarering fra Liverpool-stopper Lovren og headet ballen enkelt i bue over keeper Loris Karius.

Sjanse-bonanza

Deretter gikk det nye tre minutter før gjestene igjen var i førersetet i London, og plutselig hadde Lovren gjort opp for seg. Kroaten raget høyest på et hjørnespark og stanget inn 2-1. Da James McArthur gjorde sitt annet mål for dagen og utlignet til 2-2 etter en drøy halvtime var så samme Lovren tapende part i duellen foran Liverpool-målet.

Minuttet før pause var det stopperkollega Joel Matips tur til å presentere seg med positivt fortegn. En ny god corner fra brasilianske Philippe Coutinho havnet hos en umarkert Matip, som fikk en enkel jobb med å heade Liverpool foran for tredje gang i kampen.

Flere mål kunne det også blitt før pause. Crystal Palace-keeper Mandanda leverte et par meget kvalifiserte redninger, og Liverpool-back Alberto Moreno måtte se ballen treffe stolpen etter å ha fått kanontreff fra spiss vinkel.

Firmino punkterte

Også annen omgang startet med store sjanser til begge lag. To gode keepere sørget for at både Sadio Mané og Christian Benteke måtte se sine forsøk bli avverget.

Palace-målvakt Mandanda var derimot sjanseløs da Roberto Firmino ble frispilt etter 71 minutter. Brasilianeren vippet ballen enkelt i mål til 4-2. Med seieren er Liverpool serietreer i Premier League, a poeng med både Arsenal og Manchester City på plassene foran. (©NTB)

Hør Aftenpodden Sport hvor drapstrusler, Johaug-saken, spinnvill kommentator og nedrykksdrama er blant temaene: