På Gålå endte det med 8.— og 6. plass fra Theodorsen fra Kvaløysletta skilag og rekruttlandslaget.

– Veldig positivt

– Jeg synes at det var veldig positiv bedring i forhold til løpene forrige helg. Det viser at Silje er på rett vei, men jeg har enda større forventninger til henne utpå nyåret med NM og U23-VM, forteller rekruttlandslagstrener Sjur Ole Svarstad.

– Blir det verdenscup neste helg?

– Jeg håper det, men det er landslagssjef Vidar Løfshus som har svaret. Med 6.-plassen hun leverte i dag kan det gå bra, jeg er i hvert fall sikker på at hun ligger godt an med tanke på det uttaket, sier Svarstad.

Løfshus avslører at Theodorsen er høyaktuell for minitouren på Lillehammer til helgen.

– Vi har navnet på blokka, og gjør en endelig vurdering i kveld (i går). Men det hun leverte i helga var positivt, så det peker i hennes retning, forteller landslagssjef Vidar Løfshus.

Overrasket Silje

Han bekrefter langt på vei at Theodorsen får prøve seg mot de beste på Lillehammer ett år etter at hun debuterte i verdenscup på samme sted.

– Det ser veldig lovende ut for henne, det kan jeg si, forteller Løfshus.

– Jeg har ikke hørt noe som helst, så dette var veldig gode nyheter, sier Silje Theodorsen til iTromsø.

Hun forteller selv at formen er på vei opp, men blir overrasket over verdenscuputtak.

– Det var mye bedre enn Beitostølen, så det var veldig godt. Men slik sesongen har startet har ikke tanken streifet meg en gang. Det er gode nyheter, å gå verdenscup er helt fantastisk, sier Theodorsen.

– Fin og sprek

For med åttende- og sjetteplass trodde hun selv at hun sto bak i køen.

– Det er så mange om beinet, spesielt før jul. Jeg har bare tenkt på skandinavisk cup, så det er arenaen jeg har sett for meg, sier Theodorsen.

Den starter først neste helg. 11.-13. desember er det to 10-kilometere og en sprint.

Med verdenscup og skandinavisk cup like rundt hjørnet har Theodorsen gode nyheter på laget.

– Jeg følte meg fin og sprek På sprinten kjørte jeg litt ut av løypa, og hektet litt. Det er sånn som skjer i sprint. På skiatlon i dag gikk det fryktelig sakte på klassiskdelen, men skøytinga var veldig bra, sier Theodorsen.