Det betyr at 27-åringen gir seg etter seks sesonger i lyseblått.

— Jeg har fått et tilbud som jeg ikke har akseptert. Det er gjort ut i fra en totalvurdering. Jeg ønsker ikke å si så mye mer enn det. Jeg kommer til å savne klubben og har hatt noen fantastiske år her, sier Maldal til Aftenbladet.

Trener Asle Andersen er lei seg over å miste en av sine mest betrodde menn.

— Vi ønsket Tom Erik sterkt med videre, og det er trist at han velger å forlate oss. Han har på mange måter vært symbolet på klubbens framganger de siste årene, sier Asle Andersen.

Daglig leder Tom Rune Espedal deler Andersens syn.

- Ja, dette er ikke kjekt. Maldal er noe spesielt for klubben, sier Espedal.

Men altså likevel ikke spesiell nok til at han har blitt tilbudt en, for hovedperson en selv, tilfredsstillende kontrakt.

— Tom Erik er en klubbspiller, men han er ikke akkurat den mest dominerende spilleren på banen. Og han er ikke den mest attraktive vi har heller. Det skal og må være forskjell på han og Allan Borgvardt i lønn. Sånn er fotballen, sier Tom Rune Espedal.

Maldal bedyrer at han ikke er bitter eller bærer nag til Sandnes Ulf.

— Nei, jeg må forholde meg til det tilbudet jeg har fått. Det er de som leder klubben, og de har sin fulle rett til å stake ut kursen for Sandnes Ulf, sier Maldal.

Nå skal den lojale og hardtarbeidende lysluggen bruke desember på å finne ut hva framtiden bringer.

- Jeg har ikke bestemt meg for noe ennå. Vi får se hva det blir. Det blir uansett rart med en hverdag uten Sandnes Ulf. Men jeg er ikke 20 år lenger og må prioritere ut i fra det, sier Maldal.