Det er nå helt klart at Frank Rijkaard ikke har noen fremtid hos den katalanske stoltheten. Klubbens styre med den allmektige klubbpresidenten Juan Laporta i spissen, finsikter nå kandidater.

Foreløpig er ikke Getafe-trener Michael Laudrup favoritt på styrerommet på Camp Nou. Der er det treneren til B-laget Josep ”Pep” Guradiola som har ledelsen.

Ifølge den katalanske sportsavisen Sport.es skal Guardiola allerede ha lagt frem sine tanker om fremtiden for styret.

Fra egne rekker

Guardiola er katalaner og flasket opp i klubbens eget system. Han spilte 263 kamper på A-laget, var kaptein både i klubben og på landslaget. Etter Barcelona-karrieren spilte han for et par klubber i Italia før han avsluttet sin spillerkarriere i den mexicanske klubben Dorados de Sinaloa i 2006. I dag er han manager for Barcelona B , reservelaget som spiller i Tercera Division — det fjerde nivået i spansk fotball.

Klubben ligger på andreplass i sin gruppe og er så godt som klare for kvalifiseringsspill til Segunda B, som er det tredje øverste nivået i spansk fotball.

Kritisk til dagens regime

Guardiola er kritisk til mye av det som har skjedd med A-laget og dette har han fortalt det nye styret. Han vil restrukture arbeidet på A-laget basert på tre hovedpunkter.

  • Profesjonalisering – holdninger

  • Skifte i det medisinske støtteappratet og den fysiske treningen

  • Modernisering av spillestilen.

Cruyffs favoritt

Mens Guardiola er den lokale helten, er Michael Laudrup mannen som Barcelona-legenden Johan Cruyff helst vil ha til klubben.

Dansken som tok over Getafe foran denne sesongen har også en fortid på Camp Nou. Mellom 1989 og 1994 spilte han 167 kamper for klubben.

Men kanskje viktigst av alt. Han har hatt suksess med en klubb som ingen hadde trodd skulle holde seg i divisjonen. Lille Getafe fra den anonyme forstaden til Madrid, har vært dømt nord og ned siden de rykket opp.

Bernd Schuster hadde suksess Getafe og ble trener i Real Madrid før inneværende sesong. Klubben hentet inn Michael Laudrup og han har ikke hatt mindre suksess.

Getafe ble slått ut av Bayern München i UEFA-cupen etter et drama i to akter. Klubben spiller cupfinale mot Valencia til helgen og ligger på en trygg 12. plass i serien.

Vil ikke ha Mourinho

Det er i sin faste spalte i avisen Diario de Catalunya at Johan Cruyff anbefaler danske som spilte under ham i hans periode som manager for Barcelona.

Når Barcelona skal kjøpe spillere henter de stort sett fra øverste hylle i europeisk fotball. Det er nå snakk om at de skal kjøpe Valencias playmaker David Silva som erstatter for Ronaldinho som forsvinner til italiensk fotball.

Men når de skal hente manager er det andre kriterier klubben går etter. Det har det aldri vært aktuelt å forsøke å få Jose Mourinho eller Rafa Benitez til å ta over etter Rijkaard.