Onsdag senket de Deportivo La Coruna med 8-0, etter blant annet fire mål fra Luis Suarez.

Torsdag ble et nytt høydepunkt for Barcelona, da spillere, trener Luis Enrique og ledelsen i klubben presenterte nye Camp Nou.

Det ærverdige anlegget har vært katalanernes hjemmebane siden åpningen i 1956, og har i dag en tilskuerkapasitet på 99.000. Nå er planen at enda flere skal få plass.

Stolte

foto
Slik vil nye Camp Nou se ut fra utsiden når utbyggingen er ferdig. Foto: Reuters

I 2017 går man i gang med byggingen av et nytt og bedre Camp Nou, hvor kapasiteten økes til 105.000. Det vil også bli bygget tak over stadion.— Vi er stolte over å kunne presentere vinnerforslaget til nye Camp Nou. Andre klubber har bygget bedre og mer moderne stadionanlegg, med ny teknologi. Det har vært et prosjekt for oss de siste 20 årene å utvide Camp Nou, men av forskjellige grunner har det ikke gått, sa president i klubben, Josep Bartomeu, under lanseringen torsdag.

Mange vil mene det var på tide at at Camp Nou fikk seg en overhaling. 40 prosent av stadion skal ikke ha vært renovert siden åpningen på 50-tallet.

Se video: Slik skal Camp Nou utbygges:

Av andre ting som opgraderes kan nevnes et nytt familieområde, et "skywalk"-område med 360 graders utsikt over Barcelona samt nytt presseområde med plass til 355 personer.

Vil selge navnerettighetene

Nå vil klubbens president finne sponsor for arenaen, for å finansiere byggingen.

— Et av målene er å finne noen som kan sponse Camp Nou. Vi er ikke ute ennå og leter etter noen som vil ta over navnerettighetene, men vil være det snart. Nå som prosjektet er klart kan vi gå ut i markedet. Uten sponsorer, og uten et maksbeløp på 200 millioner euro, så vil ikke prosjektet bli gjennomført, sa Bartomeu.

Kaptein Andres Iniesta var naturlig nok godt fornøyd med den nye stadion.

— Jeg mener det er et viktig steg fremover for klubben. Å ha et stadion som dette vil være en viktig referanse for en av de beste klubbene. Vi har vært heldige og fått spille på mange forskjellige arenaer, men jeg tror denne blir unik.

Går alt som planlagt åpnes det nye anlegget til seriestart sesongen 2021/2022. Se høydepunktene fra Barcelonas 8-0-seier onsdag i vinduet under