– Jeg har ingenting å klage over. Og for en slik kort periode går det veldig bra å ha begge rollene. Men jeg innrømmer at jeg er mer sliten nå, enn på tilsvarende tid i fjor. Både fysisk og mentalt, sier Erik Hamrén til Adresseavisen.

Det er snart fire måneder siden han for alvor startet på dobbeltrollen som RBK-trener og svensk förbundskapten.

Les også:

Har to tanker samtidig

Han var ikke ukjent med å ha to tanker samtidig; det er ikke mer enn to år siden han ledet Aalborg til gull mens han allerede var klar for RBK. Men nå er det annerledes. Ikke bare skal han holde RBK på toppen av norsk fotball og forsøke å få laget tilbake i Mesterligaen. Han skal også foreberede Sverige til det en hel nasjon sterkt håper ender i EM-billett i 2012. Til nå har han levert i begge leire, men Hamrén innrømmer at det koster.

– Akkurat nå er jeg ikke så sliten, men det går i bølger. Det var en periode før påske hvor jeg var veldig trøtt , sier han.

– Samtidig er jeg fornøyd med jobben jeg har gjort under de forutsetningene som har vært. Trykket fra mediene hadde vært enda større dersom resultatene hadde vært dårlige, sier Hamrén.

(Artikkelen fortsetter)

TO JOBBER: Erik Hamrén er både Rosenborg-trener og svensk landslagstrener. Her leder han svenskene under privatlandskampen mot Oman 20. januar (Foto: Digitalsport).

– 100 prosent til stede

En av grunnene til at Hamrén har stått støtt, er at han har prioritert dagene annerledes. I fjor kunne han holde foredrag for sponsorer. I år sier han nei. I fjor kunne han være sosial, gå på kino og spille golf. I år må han si nei til det, også. I tillegg trenger svensken mer søvn.

– Det kunne ha vært lett å ha en enklere hverdag når man vet at man skal slutte i en klubb. Laget kunne ha trent mindre, og jeg kunne ha spart mer på kreftene. Men det føles helt feil. Om jeg slakker på lina, vil jo etterfølgeren få et helvete. Derfor er det svært viktig å være 100 prosent til stede på treningsfeltet og i hverdagen.

– Dette må jeg ta konsekvensene av, og da går det utover det sosiale. Tidligere fikk jeg hentet meg inn under landslagspausene, men det går ikke nå. Fra 1. januar til slutten av mars så jeg for eksempel ikke døtrene mine. Så lenge har jeg ikke vært uten dem noen gang, og det var forferdelig , sier han.

– I tillegg trenger jeg mer søvn. Det er en bra måte å lege kroppen på. Ofte legger jeg meg så tidlig som i åtte-ni-tida på kveldene, sier Hamrén.

Web-TV:

– Agneta har vært fantastisk

I perioden han har vært inne i, har han også hatt hjelp i gode samtalepartnere.

– Jeg tror ikke omgivelsene har sett forskjell på den jobben jeg gjorde her i fjor, og den jeg gjør nå. Men jeg har hatt mye hjelp i kolleger og samtalepartnere. Både i RBK, det svenske forbundet og ikke minst i kona. Agneta har vært fantastisk, sier han.

(Artikkelen fortsetter)

SKRYTER AV KONEN: Erik Hamrén og konen Agneta ser hverandre langt sjeldnere enn de fleste andre ektepar (Foto: Digitalsport).

– Bruker også du Martin Langergaard (RBKs mentale trener)?

– Ja, men ikke på samme måte som spillerne bruker ham. Jeg snakker med ham som en venn.

– Siden januar har det vært «kun» tre Sverige-kamper og seriespill for RBK. Hvordan blir det når e-cupkampene og VM-kvaliken nærmer seg?

– Det vil jeg ikke spekulere i. Jeg tar en uke av gangen. Selvfølgelig planlegger man fremtiden, men det viktigste er å være til stede her og nå. Nå er det Tromsø-kampen som gjelder.

12 dager helt fri

– Men under VM-pausen (7. juni – 4. juli) skal jeg ha 12 dager helt fri. Jeg har fått spørsmål om å reise til VM i og med at jeg er landslagssjef, men har sagt nei. Da blir det tid med familien. Viktige dager for å lade opp batterier til intensive juli— og augustdager, sier Hamrén.

For drømmen er fortsatt klar: Å gi fra seg et RBK med stø kurs mot gull og mesterligabillett når han reiser 31. august.

– Det er derfor det er så viktig å ha fokus her og nå. Og det er derfor jeg ikke ønsker å snakke for mye om Sverige i hverdagen. Slik jeg ikke snakket om RBK da jeg var trener i Aalborg.

– Jeg ønsker RBK alt godt. Både nå og i fremtiden, sier Erik Hamrén.