Carlos Tevez (31) ble hyllet av tusener av fans da han ble presentert som Boca Juniors igjen. Blant de mange fremmøtte var Diego Maradona.

«Takk Carlitos for at du kommer tilbake. Familien Maradona», kunne man lese fra banneret på balkongen til fotballegenden.

Carlos Tevez er tilbake i Boca Juniors, der han spilte mellom 2001-2004. Foto: NTB Scanpix

Presentasjonen skjedde i distriktet La Boca på La Bombonera stadion natt til tirsdag norsk tid etter 11 års spill i Brasil og Europa Corinthians, West Ham, Manchester United, Manchester City og Juventus.Ikke minst skjer det mens han fortsatt er på høyden i karrieren. I de siste årene har en rekke argentinske fotballspillere returnert etter lange opphold i europeiske klubber, men det er ikke til å komme bort fra at mange av kom tilbake etter at de hadde passert middagshøyden.

Det er ikke tilfelle med Tevez.

31-åringen scoret 29 mål for Juventus sist sesong, og klubben ble igjen seriemester. De tok seg også til finalen i mesterligaen. Tevez er også tilbake på landslaget etter en pause på tre år der han ikke ble tatt ut i troppen. I Copa America skjøt han Argentina til semifinale. I finalen ble det riktignok tap for Chile.

Som 31-åringen bør Tevez fortsatt ha en to-tre år med god fotball igjen i kroppen.

— Fansen bør takke Tevez. Atlético Madrid puttet en sjekk i hånden hans, men han ville spille for Boca Juniors, sier Diego Maradona, som selv hadde bakgrunn fra nettopp Boca Juniors.

Boca Juniors leder den Argentinske serien.

Tevez spilte for Boca Juniors fra 2001 til 2004. (Aftenposten / ©NTB)