Vinter-OL i 2026 bør være et samarbeid mellom Trondheim og svenske Åre, mener lederne i Norges Toppidrettsgymnas (NTG).

– Vi mener bestemt at Norge trenger et nytt OL. Vi syntes det var veldig synd da det først ikke ble noe av i Tromsø – og så Oslo. Men vi innser at det toget har gått. Nå må vi se framover mot 2026, sier toppidrettssjef Thorleif Gunhildrud på NTG til Nationen.

Bråket rundt Tromsø og Oslo og prislappen på et OL-arrangement har ikke skremt Gunhildrud, som mener et samarbeid mellom Trondheim og Åre i Sverige vil løse det problemet.

– Når to statsbudsjetter deler på kostnadene, blir det et langt rimeligere OL, mener han. Svenskene er ikke spurt om hva de synes om ideen, men Gunhildrud peker på at Åre har vært positive til å ha OL tidligere.

– Dette er først og fremst en idé som idrettslederne på NTG har kommet fram til, og som vi vil spinne videre på. Vi som idrettsfolk ønsker aldri å gi opp, sier han.

– Er det ikke litt vel tidlig å foreslå dette rett etter at planene for Oslo-OL ble skrinlagt?

– Jeg tenker heller at vi må smi mens jernet er varmt. Det er nå saken er aktuell. Derfor ville det vært dumt å ikke ta opp dette nå, sier Gunhildrud.

Styreleder i NTG, Arild Strømnes, peker på at Trondheim høyst sannsynlig får arrangere VM på ski i 2021, slik at både idrettsanlegg og infrastruktur vil være på plass. I tillegg skal Åre arrangere VM i alpint om noen år, mens Östersund, som ligger i nærheten av Åre, skal ha skiskytter-VM.

Trondheims ordfører Rita Ottervik (Ap) synes OL er en spennende tanke. Hun får støtte fra tidligere ordfører Marvin Wiseth (H), som imidlertid tror det kan bli vanskelig å få støtte i folket til ideen. (©NTB)