FotballTyskland v Tyrkia08.10.2010Foto: Witters/DigitalsportNORWAY ONLYHamit Altintop (Tuerkei)EM-Qualifikation, Deutschland - Tuerkei 3:0 Foto: Digitalsport

Alt fra irsk tredjedivisjon til japansk kvinnefotball var representert når årets mål skulle kåres. Til og med en svenske hadde sneket seg med i kampen. Linus Hallenius scoret et mål for Hammarby mot Syrianska som var verdig en plass blant de ti beste.

Men det var tyrkiske Hamit Altintop som til slutt vant "Puskas Award" for 2010, med et herlig volleskudd da Tyrkia slo Kasakhstan 3-0 i VM-kvalifiseringen.

Se det fenomenale målet her! (ekstern link)

— Jeg må innrømmet at det var et veldig pent mål, men jeg skal gjøre alt som er mulig for at du ikke scorer på meg igjen, sier Kasakhstan-keeper Andrej Sidelnikov, som naturligvis fikk æren av å dele ut prisen.

MÅLSCORER OG KEEPER: Hamit Altintop får prisen for årets mål av keeperen han scoret på, Kasakhstans Andrej Sidelnikov. (Foto: Scanpix) Altintop selv var svært fornøyd.

— Jeg vil takke alle sammen. Det er ikke verst å skrive historie på denne måten. Jeg er veldig glad for å ha fått denne prisen, sier han til FIFAs nettsider.

- Var det karrierens beste mål til nå?

- Det var kanskje ikke det viktigste, men det var helt klart det mest spektakulære, sier han.

Også Gullball-vinner Lionel Messi var representert med sin scoring mot Valencia 14.mars i fjor.

Men i forkant av kåringen var det definitivt ukjente Matthew Burrows som fikk mest oppmerksomhet. Han spiller for nordirske Glentoran, og hans kunstverk med hælen (ekstern link) gikk sin seiersgang på internett.

Det samme gjorde scoringen til japanske Kumi Yokoyama (17). Hun driblet seg forbi fem nordkoreanske spillere (ekstern link) før hun satte ballen i mål i U17-VM.

Hun var også eneste kvinne som var nominert.