Ipswich-spiller Jonathan Parr er i sitt livs form. Likevel blir han ikke funnet verdig en plass i landslagstroppen.

Det får en rekke norske fotballprofiler til å reagere.

— Jonathan Parr kan ikke gjøre mer enn han har gjort. Allikevel ikke med. Skulle uten tvil vært tatt ut, skriver mangeårig landslagsback John Arne Riise på Twitter.

Også TV 2-ekspert Kasper Wikestad, som har fulgt Championship tett de siste årene, reagerer på at Parr ikke er med i 24-mannstroppen som skal møte Kroatia 28. mars.

— Ingen Jonathan Parr - veldig merkelig, skriver Wikestad som videre minner om at Parr senest i toppkampen mot Brentford ble belønnet med karakteren åtte i samtlige engelske medier.

Etter den nevnte kampen - 7. mars - var trener Mick McCarthy svært imponert over nordmannens innsats.

— Absolutt, jeg synes han var vår banens beste. Han var strålende, uttalte McCarthy til klubbens hjemmeisde.

— Han er i sitt livs form

Sunnmørsposten har ikke lykkes i å komme i kontakt med Jonathan Parr tirsdag. 26-åringen er opptatt med kampforberedelser foran kveldens hjemmekamp mot Bolton.

For fjerde kamp på rad starter Jonathan Parr for Ipswich. I etterkant av flere av kampene har Parr mottatt gode kritikker fra britisk presse.

— Jonathan er i sitt livs form. Det er det ingen tvil om, sier pappa og rådgiver Roger Parr.

Han har ikke snakket med sønnen etter landslagsuttaket.

— Det er klart at han ønsker å være med på landslaget. Spesielt nå som han spiller den beste fotballen han noen gang har gjort og kanskje kommer til å gjøre. Da undrer jo han sikkert litt på hva han må gjøre for å komme med, sier Roger Parr.

Har følt seg oversett

Da Jonathan Parr sist ble vraket i troppen mot Malta og Bulgaria uttalte han til VG at han var forundret, og at han både var overrasket og skuffet. Parr la ikke skjul på at han hadde følt seg oversett av Per-Mathias Høgmo.

— Jonathan var veldig skuffet der og da. Jeg tror både han og jeg er enige om at det er opp til landslagssjefene å ta ut den beste stallen. De vet nok mer enn oss hvilke prioriteringer de gjør, sier pappa Roger Parr i dag.

Han varsler at sønnen skal gjøre det han kan for at det blir enda vanskeligere å utelate ham i framtiden.

— Det eneste Jonathan kan gjøre er å prestere på banen. Det er det som er fokuset hans, sier han.

Sunnmørsposten var ikke til stede da landslagssjef Per-Mathias Høgmo offentliggjorde landslagsuttaket i Oslo i dag. I ettermiddag opplyser NFF at Høgmo ikke er tilgjengelig for å svare på spørsmål angående Parr.