Det som mange ventet skulle bli en komfortabel hjemmeseier ble i stedet en høydramatisk kamp da Manchester United tok imot CSKA Moskva på Old Trafford.

Russerne imponerte med kompakt forsvarspill og effektivt angrepsspill, og når hjemmelaget samtidig slet med å omsette sine sjanser i mål, så det lenge ut til at bortelaget kunne reise hjem med tre poeng i bagasjen.

Overtidsmål

Men på overtid skjedde det som ofte skjer på Old Trafford. Hjemmelaget fikk uttelling etter vedvarende press de siste ti minuttene, og Antonio Valencia sørget for balanse i regnskapet med et heldig langskudd som skiftet retning et minutt på overtid. Fra 25 meter skjøt han riktignok hardt – men skuddet hadde retning langt til side for mål. På sekstenmeteren sto en uheldig CSKA-forsvarer som fikk ballen i siden slik at den endret retning og overlistet en meget god Akinfejev i mål.

Etter kampen var Alex Ferguson godt fornøyd med to sene mål, og delte samtidig ut ros til motstanderne.

— Det var en fantastisk kamp for publikum, og jeg må berømme CSKA for deres opptreden. De kom hit og gikk for tre poeng, og det står det respekt av, sier Ferguson.

Frisk start

Oppgjøret startet også i et friskt tempo. CSKA Moskva var flere ganger på visitt utenfor hjemmelagets sekstenmeter i starten, men skuddene fra distanse bød ikke på problemer for van der Sar. I motsatt ende fikk Michael Owen både én og to muligheter før kvarteret var spilt, men han var på ingen måter heldig med førsteberøringen. Først bommet han på tilslaget på et skudd fra åtte meter etter godt forarbeid av Antonio Valencia, og like etterpå ble han spilt gjennom med Akinfejev i CSKA-buret, men nok en gang ødela førsteberøringen.

Magiske minutter

Etter 25 minutter startet et lite målrush. På seks minutter ble det scoret tre mål, først på et frekt skudd fra skrå vinkel av Alan Dzagojev, deretter utlignet Michael Owen fra kort hold, før Milos Krasic rundet van der Sar og sendte bortelaget i en 2-1-ledelse etter 31 minutter – som holdt seg til pause.

Minutter etter pause sjokkerte bortelaget nok en gang. Vassilij Berezutskij stupte frem på bakerste stolpe etter et frispark midt på Uniteds banehalvdel, og CSKA ledet 3-1. ## Snytt for straffe

Etter 49 minutter ble Manchester United snytt for straffe idet Darren Fletcher gikk i bakken i sekstenmeteren. Skotten ble tydelig felt, men dommeren valgte å gi Fletcher det gule kortet for filming, til stor frustrasjon for Ferguson.

— Jeg kan ikke tro det jeg så, vi ble helt klart snytt for straffe. Det er den verste avgjørelsen jeg har sett i min levetid, sier han til Sky Sports like etter kampen.

Dramatisk avslutning

CSKA Moskva spilte en solid kamp i forsvar, og det så lenge ut til at resultatet kunne stå seg helt inn, men fra 79 minutter og inn var det enveiskjøring på Old Trafford.

Først fikk hjemmelaget en gedigen dobbelsjanse der Owen headet upresset fra åtte meter, men Akinfejev reddet flott. Rooney var først på returen, men igjen sto Akinfejev i veien.

To minutter senere headet Macheda i stolpen, og igjen var Rooney på returen – som igjen ble stoppet av en meget solid Akinfejev.

Så fikk Paul Scholes to muligheter. Først et knallhardt skudd fra 17 meter som Akinfejev fikk slått til corner, og minuttet etterpå var han høyest på et frispark fra siden, og headet ballen i lengste hjørnet fra kloss hold.

Presset vedvate, og på overtid kom utligningen.

Dermed ble det 3-3 og poengdeling. Et poeng som ingen av lagene nok vil si seg fornøyd med. United ut fra forutsetningene og CSKA Moskva ut fra kampforløpet.

Resultatet betyr at Manchester United er klare for utslagsrundene over jul.