FyllingenBergen slet før pause og kunne være glade som bare lå to mål bak Halden etter første omgang. Så snudde kampen fullstendig. Seks baller var alt keeper Lars Eggen Rismark slapp bak seg i andre omgang.

Det er ikke trønderens første storkamp denne sesongen, han har vært helt avgjørende gjentatte ganger. Men dette kan fort være Rismarks siste vår i Framohallen. Kontrakten går ut etter sesongen. Flere klubber har meldt om interesse, blant annet Arendal, Halden og Kolstad. Sistnevnte klubb holder til i hjembyen Trondheim, og er det heteste norske alternativet til Fyllingen pr. i dag.

— Jeg må se på helhetssituasjonen og vurdere hva jeg skal gjøre. Jeg har ett år igjen av ingeniørstudiene ved Høgskolen i Bergen, men det er også mulig å ta det året et annet sted, sier Rismark.

Bergen kan sikre kvalik om to uker

- Vanskelig valg

Han håper å få tatt en avgjørelse i løpet av denne måneden.

— Jeg har fått relasjoner til Fyllingen som klubb og følelser for laget. Da blir det et veldig vanskelig valg, sier 24-åringen.

Trener Vidar Gjesdal vet i hvert fall hva han ønsker.

— Det beste for Lars vil være å signere en ny kontrakt her og gjøre ferdig studiene. Fortsetter han utviklingen hos oss, kan han være klar for å ta steget videre når den neste kontrakten hans er ferdig. Vi skal strekke oss langt for å beholde Lars, og legge forholdene til rette for at han kan bli her, sier Gjesdal, som takket målvakten etter seieren mot Halden.

— Stor prestasjon

— Disse poengene var viktige for oss. Jeg er veldig fornøyd med måten vi snudde oppgjøret på. Vi stresset ikke, men fikk justert forsvaret og god hjelp av Lars i mål. Han fikk den lille fingeren eller tåen på ballen hele tiden. Seks baklengsmål på en omgang er veldig spesielt og en stor prestasjon, sier Gjesdal.

Også målvakten selv var svært fornøyd.

— Å slippe inn seks mål på en omgang er sjelden. Halden ble passive i andre omgang, og jeg fikk et psykologisk overtak på skytterne. Når du er i den sonen, føler du nesten at du kan forutse hva som skal skje før det skjer. Det gir en trygghet som er vanskelig å forklare, sier Rismark.

Dårlig start

Men Fyllingen virket å være i pausemodus fremdeles da kampen startet. Fremover ble det bom, bom og bom, og i motsatt ende så det enkelt ut for Halden å spille seg til scoringer. Drøyt halvveis i omgangen ledet østfoldingene med fem mål, og en frustrert Vidar Gjesdal tok timeout. Fyllingen-trenerens instrukser hjalp ikke umiddelbart. Én etter én fortsatte hjemmelagets skyttere å fyre av med løskrutt. Før Eivind Tangen plutselig traff med noen baller, samtidig som Rismark slo til med en serie redninger. Da lagene gikk til pause, var Halden-ledelsen krympet til 14-12. Til tross for noen angrepsmisser også i starten av andreomgang, tettet Fyllingen luken raskt. Fremragende keeperspill av Rismark inspirerte lagkameratene, og syv minutter ut i omgangen satte Fredrik Mossestad inn 16-15. Det var første gang Fyllingen ledet siden kampens åpningsminutt, men det var også en ledelse de skulle holde på kampen ut.

Kontrollerte

For etter dette var kampen en helt annen. Plutselig var det Halden som måtte kjempe steinhardt for hvert eneste mål, mens Fyllingen fikk de enkle nettkjenningene. Etter hvert lukket Rismark fullstendig. Først i aller siste sekund slapp han inn omgangens sjette mål. Det som så ut til å bli et klart tap endte i stedet med en kontrollert 26-20-seier for fyllingsdølene, som nå er oppe på tredjeplass på tabellen.

— Vi skjøt for dårlig i første omgang, og måtte kom i gang etter vinterpausen. Timingmessig var det litt rusk i maskineriet, men vi stresset ikke. Dette var en firepoengskamp, i likhet med kampen mot Elverum kommende onsdag, sier Andreas Gjeitrem.

PS: På lørdagens trening skadet Fyllingens Victor Sandberg kneet. Det er usikkert hvor alvorlig skaden er, men med Andreas Ungesson ute fra før, er en skade på nok en bakspiller det siste FyllingenBergen trenger.