OBERSTDORF: Forfang var tredje best i kvaliken med et hopp på 139 meter og det var store forventninger til hoppkometen fra Tromsø foran åpningsrennet av hoppuka i tyske Oberstdorf. I 1. omgangen fikk han det ikke helt til og strakk seg kun til 121,5 meter, under meget svake forhold.

Han gikk seirende ut av duellen med tyske Marinus Kraus, men med kun 136,6 poeng var han nummer ni etter 1. omgang, 11,1 poeng bak verdenscupleder Peter Prevc, som også gikk rett i tet i Oberstdorf.

— Jeg er skuffet og forbannet og utrolig sur inni meg. Det er ingenting jeg kunne ha gjort annerledes. Jeg gjorde gode hopp, så derfor er det ekstra frustrerende, sier Johann Forfang til iTromsø.

Han er klar på det bare er å glemme sammendraget i hoppuka.

— Det er nok umulig å gjøre det nå. Jeg kan alltids klatre på lista, og det er det jeg blir å gå for nå. Jeg har vist over tid at med de samme forholdene er jeg helt der oppe og topp tre på treningene, så med samme forhold som konkurrente mine, vil jeg nok være der oppe, sier 20-åringen.

Han mener ikke juryen gjorde noe galt.

— Det var ikke uforsvarslig å sende meg utpå, men jeg fikk de desidert dårligste forholdene i 1. omgang, så det ødela både rennet og mulighetene for å kjempe om sammenlagtseieren. Derfor er jeg ganske lei meg akkurat nå, for det var ingenting jeg kunne ha gjort annerledes, sier Tromsø-hopperen.

- Tatt av forholdene

Pappa Hugo Forfang fulgte rennet hjemme i Tromsø foran TV-skjermen.

— Jeg synes Johann gjorde to veldig gode hopp. Det var rene, fine hopp, og han kunne ikke gjort det stort bedre. Men at de slipper han ut i 1. omgang, synes jeg er sørgelige greier. Det går ikke an og jeg tror ikke det er mange som hadde berget seg over 120 meter der, sier pappa Hugo Forfang.

I 2. omgang valgte dommerne å gå ned to avsatser fra 15 til 13, like før Forfang skulle hoppe. Han gjorde et bedre hopp med 127 meter og endte til slutt med 278,8 poeng. Et mislykket hopp av landsmann Daniel André Tande, gjorde at Forfang hoppet seg opp én plass og til slutt ble nummer åtte i rennet som ble vunnet av hjemmefavoritten Severin Freund, som nå er nesten 30 poeng (307,2) foran Forfang i sammendraget om å vinne firebakkerskonkurransen.

— Forholdene tok Johann i dag, det ser alle. Det er ikke noe å skylde på, men det er umulig å flyve nedover i bakken, han blir jo rett og slett sugd rett ned. Jeg synes det er utrolig at det er såpass ujevne forhold og at de slipper han utpå der. Vi får håpe det jevner seg ut senere i hoppuka, sier Hugo Forfang.

- Må fortsette

Neste renn i hoppuka er nyttårshopprennet i tyske Garmish-Partenkirchen 1. januar.

— Johann må bare fortsette slik han gjør. Han holder på med veldig god hopping om dagen og kunne ikke gjort det bedre med de forholdene han hadde, så vi får håpe han får likere og bedre forhold i neste konkurranse, sier Hugo Forfang.

Forfang ser allerede på muligheten til å hevde seg i Garmisch-Partenkirchen.

— Jeg skal ikke si at jeg går for seieren når jeg aldri har vunnet et verdenscuprenn, men jeg har vist at jeg er helt i toppen på trening og med like forhold, skal jeg i hvert fall være med å kjempe i toppen, sier Johann André Forfang.