— Jeg gleder meg, sier norsk-amerikaneren Jack Skille til adressa.no

Rosenborg blir den første norske klubben som henter en NHL-spiller i år. Grunnet lockouten i verdens beste hockeyliga har flere spillere reist til Europa for å spille, men i Norge har det foreløpig vært stille på den fronten. Men nå kommer altså Florida Panthers-stjernen Jack Skille (25) til Norge og Rosenborg. Han blir klar til spill mot Lørenskog neste torsdag.

Draftet rett bak Crosby

Jack Skille var i 2005 draftet som nummer sju i den første runden. Sidney Crosby – kanskje den største av de største i NHL – var samme året draftet som nummer én. Med andre ord, Skille var det sjuende største talentet i Verden slik NHL-klubbene så det.

Aldri har en spiller som har vært så høyt draftet spilt i Norge.

– Jeg hadde en magefølelse på at han ville svare ja, men det er jo egentlig helt vilt, sier styremedlem i Rosenborg, Tommy Iversen, som har samme tippoldefar som Skille.

Og det er nettopp slektskapet med Iversen - og nysgjerrigheten for å bli bedre kjent med slekta si med røtter i Skogn i Nord-Trøndelag - som har sørget for denne avtalen.

I DAGENS ADRESSEAVISEN KAN DU LESE HELE DEN EVENTYRLIGE HISTORIEN!

Stort talent

Tidlig på 90-tallet hadde Iversens familie besøk av Jack Skilles besteforeldre. Det kom da frem at barnebarnet på sju år var et stort, veldig stort hockeytalent.

Iversen, hockeyinteressert som få, har siden fulgt med på om Skille-navnet noen gang dukket opp på den transatlantiske hockeyhimmelen.

Så i 2005 kom det han hadde håpet på, men neppe ventet. Skille var draftet, som nummer sju, av Chicago Blackhawks.

–Jeg har fulgt ham tett siden, og det har opp gjennom årene vært mye kontakt mellom familiene. Men jeg har aldri snakket med ham selv før inntil halvannen uke siden, forteller Iversen.

Skille: - Jeg gleder meg

Jack Skille selv er begeistret over å komme til Trondheim.

- Jeg ser veldig frem til å finne ut mer av hvor mine slektninger kommer fra, og ikke minst hilse på familie. Jeg visste at jeg hadde røtter i Trondheim, men visste ikke at noen så nære bodde der nå , sier Skille til Adresseavisen.

Han skulle akkurat gå gjennom klubbalternativene med sin agent da Iversen sendte mailen som snudde alt på hodet.

— Da jeg fikk mailen, og min agent fikk lese den var det ikke tvil. Jeg måtte si ja, og jeg gleder meg, sier han.

Siden han opererte skulderen i mars har han ikke spilt siden. Men han er mer enn klar for å spille nå.

— Jeg har trent knallhardt for å komme i form til NHL-sesongen, så formen er det ikke noe i veien med, sier Skille.

138 NHL-kamper

Daglig leder Atle Johansen er glad for at det kommer en NHL-stjerne helt plutselig inn i klubben.

– Dette koster oss ingenting, og det er viktig. Vi har jo sagt at det er back vi er ute etter, og det er fortsatt førsteprioritet. Men vi kan ikke si nei til det her selvfølgelig , sier Johansen.

I fjor fikk Skille med seg 46 NHL-kamper for Florida. Til sammen har han 138 NHL-kamper.

PS. Det siste er at det er satt opp NHL-start 28. oktober, men mye tyder på at serien neppe kommer til å starte på denne siden av nyåret. Sist gang (2004-2005) varte den hele sesongen.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport