LONDON: I heat med Yohan Blake greide Jays tredjeplass med 20,52 — samme tid som brasilianeren Bruno de Barros, som ble dømt foran i mål. Suveren vinner var Yohan Blake, som fikk 20,38. De tre beste gikk rett til semifinalen som løpes onsdag kveld.

- Jeg måtte være sikker på at jeg kom videre. Det var veldig irriterende det som skjedde på 100 meter, både for meg selv og for dem som sitter hjemme, sa BUL-løperen.

- Jeg hadde store forventninger, men jeg så ikke han ene i den andre banen, forklarte han videre om fadesen på 100 meter da han slakket opp på farten i den tro at han var videre - akkurat som han gjorde i Beijing for fire år siden.

- Dette ble et fint løp, og formen er OK, sa Jays før presseattaché Gro Eide dro ham vekk, mens forbannede journalister lurte på hvorfor. De hadde mer å spørre om.

Bolt imponerte

Usain Bolt løp i første heat og imponerte nok en gang. Ikke med tiden 20,39, men måten den kom på.

Alle har mange ganger sett ham jogge mot slutten av løpet. Denne gang jogget han de siste 100 meterne! Den dobbelte OL-mesteren på 100 meter er storfavoritt til å vinne finalen torsdag kveld. De 80 000 tilskuerne kan gjøre seg klare til et nytt show med klovnen og sprinteren.

Og Jays? Han greier sikkert å telle riktig også onsdag kveld, men løper han fort nok?