Hardball brukte et titalls millioner kroner på å sikre Brann seriegullet i 2007. Siden har de pløyd inn flere midler, om enn i et annet omfang enn tidligere. Trond Mohn støttet i fjor Brann med ganske nøyaktig 20 millioner kroner – det samme gjorde industribyggeren året før. I tillegg har Brann støtte fra fansens eget investeringsselskap Softball, som har bidratt til å hente blant andre Fredrik Haugen og Eirik Birkelund til Brann.

Nå er enda en aktør utenfra kommet på banen. BT får bekreftet at Daniel Braatens lønnsmidler i sin helhet dekkes av en hemmelig støttespiller. Bergenseren har overført midler som tilsvarer Braatens årlige utbetalinger til Brann.

— Det stemmer, men dette er en støttespiller som ikke ønsker oppmerksomhet, sier Branns daglige leder Vibeke Johannesen.

"Dere jobber godt"

Braaten har en lang og suksessrik karriere bak seg. Han har over 50 landskamper for Norge, og har spilt både i fransk Ligue 1 og i Premier League for Bolton. I fjor gikk han til Vålerenga, hvor han leverte en middels sesong. Han kom kontraktsløs til Brann, og klubben har heller ikke gitt ham noen signeringsbonus. Braatens lønn ligger etter det BT kjenner til i midtsjiktet i Brann – hans grunnlønn ligger på rundt en halv million kroner. Men utgiften belaster altså ikke Brann på noen måte.

— Vedkommende dekker Daniel Braatens lønn i sin helhet. Budskapet til oss var «dere jobber godt, jeg ønsker å bidra», sier Johannesen.

Hun avviser at initiativet var knyttet til Braaten spesifikt, gaven er altså ikke knyttet direkte opp mot landslagsspilleren.

— Han er helt gratis for oss, takket være denne hjelpen, sier Brann-sjefen.

Det har også vært avgjørende. Brann har i lengre tid arbeidet med å få Deyvor Vega fra Costa Rica til klubben, og de har satt av midler for at dribleren fra Mellom-Amerika skal kunne bli Brann-spiller. Uten hjelpen fra den hemmelige personen, hadde ikke Brann vært i stand til å kunne hente Braaten. Så anstrengt er nemlig klubbens økonomi

Skal sørge for valuta

Johannesen bekrefter at gaven ikke kommer fra Mohn og at personen heller ikke er tilknyttet Hardball. Hun har lovet giveren anonymitet, og vil kun si dette om bidragsyteren.

— Det er en person, en bergenser, som er glad i Brann.

Tidligere har bedrifter bidratt med ekstramidler for å betale for Brann-spilleres lønn. Auto 23 kom med eksterne bidrag da Erik Huseklepp vendte hjem fra engelsk fotball sommeren 2012. Mølleren var også med på å betale ekstra for å lønne Tomasz Sokolowski da han kom til Bergen i 2011. Daniel Braaten selv var ikke kjent med at en investor gjorde hans overgang mulig.

— Det visste jeg ikke, nei.

- Tror du investoren får valuta for pengene?

— Vi får sørge for at han får det, da!

Braaten er for så vidt allerede i gang med nettopp det, etter treningskampen mot russiske Rubin Kazan var det den 33 år gamle kantspilleren som fikk de sterkeste superlativene fra trener Lars Arne Nilsen, som meldte at han syntes Braaten leverte «outstanding».