MANCHESTER UNITED-BAYER LEVERKUSEN 4-2

Rooney har virkelig markert seg etter at ryktestormen rundt en mulig overgang endelig ble avsluttet. I tillegg har kraftspissen ristet av seg hodesmellen han pådro seg på trening. Tirsdag slo han til med to mål og en assist i storseieren over den tyske ligatreeren.

I en kamp som åpnet med lavt tempo og få muligheter, fikk vertene uttelling på sin første sjanse. Michael Carrick slo til Evra, som fant Rooney i feltet. Spissen avsluttet på volley via bakken og opp i nettaket. 1-0-ledelsen sto seg til pause.

Etter hvilen fikk United-spillene seg en kalddusj da Simon Rolfes gjorde 1-1 i det 54. minutt. Han banket til på direkten etter forarbeid av Son Heung-min.

Effektive

Det tok ikke lenge før rødtrøyene slo nådeløst tilbake. Leverkusen-keeper Bernd Lenos inngripen var ikke all verden da van Persie skjøt rett på ham, men likevel fikk nettsus med høyrefoten.

I det 70. minuttet roet Rooney United-fansens nerver på ny da han fikk en gavepakke fra Leverkusen-forsvaret. Stopperne klarte ikke å bli enige om hvem som skulle ta ballen, og angriperen kunne sette inn 3-1-målet.

Ni minutter senere tok Rooney servitørrollen da Antonio Valencia også fikk bli med på målfesten. Med en flott United-kontring var kampen punktert. Ömer Topraks redusering i sluttminuttene hjalp lite for gjestene.

Sociedad-blemme

I San Sebastian sto Sjakhtar Donetsk for tirsdagens overraskelse da ukrainerne slo tilbake etter tre strake kamper uten seier i ligaen. Alex Teixeira ble helten da Real Sociedad ble slått 2-0 på eget gress.

Spanjolene har vist brukbar serieform, men fikk en vekker da Sjakhtars offensive midtbanemann slo til i det 65. minuttet. Etter en fin flikk fra landsmannen Douglas Costa prikket han inn et lavt skudd.

I det Real Sociedad jaget en utligning, ble laget straffet av Teixeira på ny. Fem minutter før slutt skar han inn fra venstresiden og satte ballen inn i lengste hjørne.

Etter første kamp er det Sjakhtar og United som er kommet best ut av startblokkene i mesterligaens gruppe A.

Som ventet ble Galatasaray altfor svake hjemme mot Real Madrid. Etter blant annet tre mål av Cristiano Ronaldo ledet spansjolene 6-1 like før slutt. Gareth Bale, verdens dyreste fotballspiller, startet på benken, men kom inn for Real Madrid mot slutten.

Kamp nummer to i gruppen ble spilt i Parken mellom København og Juventus, og endte 1-1. Manchester City har fått mye kritikk for at de aldri lykkes i Champions League. Tirsdag fikk de i alle fall en solid start da Viktoria Plzen ble smadret 3-0 i Tsjekkia.

FAKTA FRA KAMPENE:

GRUPPE A:

Manchester U. (England) – Leverkusen (Tyskland) 4-2 (1-0)

Mål: 1-0 Wayne Rooney (22), 1-1 Simon Rolfes (54), 2-1 Robin van Persie (59), 3-1 Rooney (70), 4-1 Antonio Valencia (79), 4-2 Ömer Toprak (88).

75.811 tilskuere.

Real Sociedad (Spania) – Sjakhtar Donetsk (Ukraina) 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Alex Teixeira (65), 0-2 Teixeira (87).

GRUPPE B:

Galatasaray (Tyrkia) – Real Madrid (Spania) 1-6 (0-1)

Mål: 0-1 Isco (33), 0-2 Karim Benzema (54), 0-3 Cristiano Ronaldo (63), 0-4 Ronaldo (66), 0-5 Benzema (81), 1-5 Umut Bulut (84), 1-6 Ronaldo (90).

52.000 tilskuere.

FC København (Danmark) – Juventus (Italia) 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Nicolai Jørgensen (14), 1-1 Fabio Quagliarella (54).

36.504 tilskuere.

Daniel Braaten spilte hele kampen for FC København.

GRUPPE C:

Benfica (Portugal) – Anderlecht (Belgia) 2-0 (2-0)

Mål: 1-0 Filip Djuricic (4), 2-0 Luisão (30).

30.000 tilskuere.

Olympiakos (Hellas) – Paris Saint-Germain (Frankrike) 1-4 (1-1)

Mål: 0-1 Edinson Cavani (20), 1-1 Vladimir Weiss (25), 1-2 Thiago Motta (68), 1-3 Motta (73), 1-4 Marquinhos (86).